Αν είναι δυνατόν, μετά την ιλαρά, τώρα και χολέρα

  • Καταγγελία σοκ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων, ανιχνεύθηκε το βακτήριο της χολέρας σε νερά του υπογείου της αποθήκης τροφίμων του μαιευτηρίου «Έλενα»
  • Το παραδέχθηκε και το υπουργείο Υγείας, «βρέθηκαν δυνητικά εντεροπαθογόνοι μικροοργανισμοί», αναφέρουν οι αρμόδιοι
  • Σοκ στην Ελλάδα του 2017, μιλάμε για νόσο που μπορεί να προκαλέσει το θάνατο μέσα σε ελάχιστα 24ωρα
  • Απαραίτητα τα άμεσα και δραστικά μέσα, σφραγίστηκε ήδη η αποθήκη της νοσοκομειακής εγκατάστασης

Κρούσμα χολέρας σε ένα από τα γνωστότερα μαιευτήρια της χώρας. Φαίνεται πως μετά από τραγική ολιγωρία της διοίκησης του νοσοκομείου «Έλενα Ε. Βενιζέλου», αναπτύχθηκαν συνθήκες ιδανικές προκειμένου να εμφανιστεί το βακτήριο της κατά τα άλλα ξεχασμένης νόσου, ωσάν να ήθελε να κάνει παρέα στο μικρόβιο της ιλαράς το οποίο επίσης θέλησε να κάνει την επανεμφάνισή του στην ελληνική επικράτεια. Στην αποθήκη του μαιευτηρίου έγινε έλεγχος σε λιμνάζοντα νερά που δημιουργήθηκαν λόγω των χαλασμένων κλιματιστικών και το πρώτο δείγμα φανέρωσε ύπαρξη του βακτηρίου της χολέρας.

Θα γίνει επανέλεγχος, αλλά συνήθως σε αυτές τις περιπτώσεις, το πρώτο δείγμα φανερώνει την αλήθεια. Προφανώς μιλάμε για ένα πολύ δυνατό βακτήριο που προκαλεί διάρροια και πολλές φορές θάνατο λόγω ξαφνικής αφυδάτωσης. Στις σύγχρονες ευρωπαϊκές κοινωνίες δεν είναι δυνατόν να εμφανίζεται χολέρα, ιδίως σε μαιευτήριο.

Η ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει

Η Διοίκηση δεν αποκατέστησε τη βλάβη. Το πρόβλημα συνεχίζεται ακόμη και σήμερα. Τα νερά τρέχουν.

Έγινε καλλιέργεια δείγματος του νερού που τρέχει από την αποθήκη τροφίμων από την Επιτροπή Λοιμώξεων του Νοσοκομείου. Στα πρώτα δείγματα ανιχνεύθηκε το βακτήριο της χολέρας.

Η χολέρα είναι μία βακτηριακή νόσος που μεταδίδεται στον άνθρωπο μέσω του μολυσμένου νερού και των κοπράνων.

Η νόσος συναντάται σε χώρους κακής υγιεινής. Η νόσος μπορεί να αποβεί μοιραία για τον άνθρωπο μέσα σε λίγες ώρες από την εκδήλωση των συμπτωμάτων.

Πόσες φορές έχουμε αναφερθεί στην κακή κτιριακή κατάσταση του Νοσοκομείου Έλενας Βενιζέλου. Για τα χαλασμένα κλιματιστικά που τρέχουν νερά. Για τους διαλυμένους τοίχους και τα μπάνια.

Πρέπει άμεσα να ληφθούν μέτρα. Κινδυνεύουν γυναίκες, παιδιά, εργαζόμενοι

Το υπουργείο Υγείας αναφέρει πως ο πλήρης έλεγχος θα έχει ολοκληρωθεί σε 48 ώρες.

Στις 05-10-2017 η Επόπτρια Δημόσιας Υγείας έστειλε προς έλεγχο στο Μικροβιολογικό Εργαστήριο του Νοσοκομείου, δείγματα τα οποία έλαβε από συγκεντρωμένα ύδατα στην αποθήκη ξηράς τροφής που βρίσκεται στο Α΄ Υπόγειο του κτιρίου Α΄. Τα ύδατα διέρρευσαν στην αποθήκη  από το δάπεδο του γειτνιάζοντος χώρου του ηλεκτρικού υποσταθμού.

Η βοήθεια του Μικροβιολογικού Εργαστηρίου ζητήθηκε για μια πρώτη εκτίμηση της μικροβιολογικής σύστασης του δείγματος. Το εργαστήριο, αναρμόδιο για έλεγχο υδάτων, έκανε μόνο ποιοτική καλλιέργεια και όχι ποσοτική η οποία γίνεται στα εξουσιοδοτημένα κέντρα (ΚΕΔΥ- Κεντρικό Εργαστήριο Δημόσιας Υγείας).

Για τα αποτελέσματα (ανεύρεση δυνητικά εντεροπαθογόνων μικροοργανισμών), ενημερώθηκαν άμεσα, στις 13-10-2017, η Επόπτρια Δημόσιας Υγείας, η Διευθύντρια της Ιατρικής Υπηρεσίας, η Επιτροπή Νοσοκομειακών Λοιμώξεων και η Διοίκηση του Νοσοκομείου, οι οποίοι και αποφάσισαν το σφράγισμα της αποθήκης.

Άμεσα επίσης, ζητήθηκε η έκτακτη συνδρομή του ΚΕΔΥ, το οποίο δέχθηκε να τους σταλεί δείγμα για πλήρη έλεγχο. Τα αποτελέσματα αναμένονται την Παρασκευή 20-10-2017. Μέχρι τότε, ο χώρος έχει σφραγιστεί και η Τεχνική Υπηρεσία έχει αναλάβει την αντιμετώπιση του προβλήματος των συγκεντρωμένων υδάτων, λαμβάνοντας  ατομικά μέτρα προστασίας που  υποδεικνύονται από την Επόπτρια Δημόσιας Υγείας και την Επιτροπή Νοσοκομειακών Λοιμώξεων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ