Άμεση ανάγκη σύστασης Αγγειοχειρουργικής Κλινικής στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας Πειραιώς «ο Άγιος Παντελεήμων»

Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας κατέθεσαν οι Βουλευτές της ΝΔ Οικονόμου Βασίλειος, Ιάσονας Φωτήλας και Γιάννης Τραγάκης, οι οποίοι, μετά την επίσκεψη προ 20 ημέρου του Τομέα Υγείας της ΝΔ στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας Πειραιώς «ο Άγιος Παντελεήμων» διαπίστωσαν την άμεση ανάγκη σύστασης Αγγειοχειρουργικής Κλινικής.

Όπως επισημαίνουν, λαμβάνοντας υπόψη την απογραφή του 2011  στην 1η ΥΠΕ υπάρχουν 11 αγγειοχειρουργικές κλινικές που εξυπηρετούν 2.500.000 κατοίκους ενώ η 2η ΥΠΕ μόλις 1 που εξυπηρετεί 1.300.000 κατοίκους. Συνεπώς επείγοντα περιστατικά που λαμβάνουν χώρα στον Πειραιά και στην Δυτική Αττική και παρουσιάζουν επείγον αγγειοχειρουργικό ενδιαφέρον αναγκάζονται να διακομιστούν σε νοσοκομεία που βρίσκονται στον Κεντρικό  και Βόρειο Τομέα της Αττικής. Πολλές φορές ο συνολικός χρόνος διακομιδής ξεπερνάει την μία ώρα με δραματικές επιπτώσεις στην υγεία των πασχόντων ασθενών.  Τα στατιστικά στοιχεία αποδεικνύουν ότι η διακομιδή ασθενών σε άλλη νοσοκομειακή μονάδα λόγω έλλειψης τριτοβάθμιας υγειονομικής φροντίδας είναι μια επίπονη διαδικασία που οδηγεί σε δεκάδες θανάτους κάθε χρόνο.

Αδιανόητο είναι επίσης το γεγονός πως ένα Νοσοκομείο όπως το Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας Πειραιώς «ο Άγιος Παντελεήμων» που αριθμεί 716 κλίνες με γενική εφημερία ανά 4η ημέρα και υποδέχεται κατά μέσο 1500 περιστατικά την εφημερία, διαθέτοντας όλες τις βασικές ειδικότητες να μην διαθέτει αγγειοχειρουργική κλινική! Επισημαίνουν στην ανακοίνωσή τους πως είναι άμεση η ανάγκη σύστασης ενός πλήρως στελεχωμένου και τεχνολογικά εξοπλισμένου αγγειοχειρουργικού κέντρου στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας για την κάλυψη των εκτάκτων αλλά και των τακτικών αναγκών του πληθυσμού του Πειραιά και της Δυτικής Αττικής.

Πιο συγκεκριμένα στην ερώτηση που κατατέθηκε αναφέρουν :  “Σκοπεύετε να ιδρύσετε Αγγειοχειρουργική κλινική στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας Πειραιώς «ο Άγιος Παντελεήμων» με το ανάλογο εξοπλισμό και προσωπικό;”

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ