ΠΦΣ : Δηλώνει άγνοια για τις άυλες συνταγές

Επιστολή προς τον Υπουργό Υγείας απέστειλε ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος για την πρόθεσή του να συναντηθεί με την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας για τη συζήτηση του Σχεδίου Νόμου που κατατέθηκε πρόσφατα στη Βουλή  με θέμα  «Διατάξεις για την παραγωγή τελικών προϊόντων Φαρμακευτικής Κάνναβης»,  και περιλαμβάνεται διάταξη  για την θεσμοθέτηση  των άυλων συνταγών. Πιο συγκεκριμένα στην επιστολή αναφέρεται :

«Σύμφωνα με σχετικά δημοσιεύματα και επιβεβαιωμένες  πληροφορίες,  στο Σχέδιο Νόμου που κατατέθηκε πρόσφατα στη Βουλή  με θέμα  «Διατάξεις για την παραγωγή τελικών προϊόντων Φαρμακευτικής Κάνναβης»,  περιλαμβάνεται διάταξη  για την θεσμοθέτηση  των άυλων συνταγών .

Μέχρι στιγμής δεν έχουμε την παραμικρή πληροφόρηση ούτε για το περιεχόμενο της ρύθμισης ούτε  για την διαδικασία της υλοποίησης της.

Επειδή το θέμα είναι σοβαρό και αφορά την καθημερινή λειτουργία  του φαρμακείου αλλά και γενικότερα της φαρμακευτικής περίθαλψης  και διακίνησης  του φαρμάκου , θεωρούμε απαραίτητο πριν από οποιαδήποτε σύνταξη και κατάθεση νομοθετικής  ρύθμισης να υπάρξει  εμπεριστατωμένος και αναλυτικός  διάλογος του Υπουργείου Υγείας  με τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό  Σύλλογο,  ώστε η όποια  ρύθμιση αποφασιστεί να διασφαλίζει στον μέγιστο βαθμό τα απαραίτητα  εχέγγυα στην ορθή  λειτουργία της συνταγογράφησης και της εκτέλεσης συνταγών.

Για τον λόγο αυτό καλούμε το Υπουργείο Υγείας να μην προχωρήσει σε εσπευσμένη κατάθεση οποιασδήποτε σχετικής διάταξης και να ορισθεί συνάντηση με το ΔΣ του Πανελληνίου Φαρμακευτικού  Συλλόγου.»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ