Εκδήλωση στην πλατεία Συντάγματος από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό ενόψει του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Πρώτων Βοηθειών

Η Παγκόσμια Ημέρα Πρώτων Βοηθειών (ΠΗΠΒ) καθιερώθηκε από το Παγκόσμιο Κέντρο Αναφοράς για την Εκπαίδευση στις Πρώτες Βοήθειες  (GFARC) της Διεθνούς Ομοσπονδίας Συλλόγων Ερυθρού Σταυρού & Ερυθράς Ημισελήνου (IFRC) και εορτάζεται κάθε δεύτερο Σάββατο του Σεπτεμβρίου. Φέτος συμπίπτει με τα εγκαίνια της 83ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2018, στην οποία ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός θα διαθέτει ειδικό περίπτερο πλαισιωμένο από πλήθος Εθελοντών και των τριών Σωμάτων του.

Προκειμένου να τονιστεί η σπουδαιότητα της απόκτησης γνώσεων στις Πρώτες Βοήθειες, το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών & Ναυαγοσωστών Αθήνας του Ε.Ε.Σ. θα βρίσκεται το ερχόμενο Σάββατο στην πλατεία Συντάγματος, από τις 10.00 έως τις 18.00, όπου θα διοργανώσει εργαστήρια στις Πρώτες Βοήθειες για τους διερχόμενους επισκέπτες, και πιο συγκεκριμένα, παρουσιάσεις στην Καρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση (ΚΑΑ) και την περιποίηση τραυμάτων, όπως επίσης και κουίζ με θέμα την πρόληψη και αντιμετώπιση των τροχαίων ατυχημάτων.

Επίσης, στην πλατεία Συντάγματος ο Ε.Ε.Σ. θα λειτουργήσει Σταθμό Δημιουργικής Απασχόλησης για τους μικρούς επισκέπτες.

Η γνώση Πρώτων Βοηθειών αποτελεί ύψιστη ανθρωπιστική συμπεριφορά στο βαθμό που κάθε ένας και κάθε μία από εμάς μαθαίνουμε να αναγνωρίζουμε και να προλαμβάνουμε μια σειρά από κινδύνους που μπορούν να αποβούν απειλητικοί για την ανθρώπινη ζωή.

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, ο μεγαλύτερος Ανθρωπιστικός Οργανισμός της χώρας μας, με πλούσια εμπειρία στην παροχή πιστοποιημένης εκπαίδευσης στις Πρώτες Βοήθειες, διαθέτει ευέλικτα προγράμματα εκμάθησης Πρώτων Βοηθειών τόσο μέσω του Τομέα Σαμαρειτών Διασωστών & Ναυαγοσωστών όσο και της Υπηρεσίας “Αγωγής Υγείας” του Τομέα Νοσηλευτικής. Πιστοποιημένοι εκπαιδευτές στην Αθήνα και στα κατά τόπους Περιφερειακά Τμήματα του Ε.Ε.Σ. προσφέρουν με βιωματικό και διαδραστικό τρόπο την κατάλληλη εκπαίδευση σε κάθε ηλικιακή ή επαγγελματική ομάδα, σε σχολεία και επαγγελματικούς χώρους.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εκδήλωση στην πλατεία Συντάγματος, μπορείτε να επικοινωνήσετε ως εξής:

Τηλ: 2105248132 (εσωτ. 2) και 2105231480 (εσωτ. 2),
Δ/νση: Γ’ Σεπτεμβρίου 21, Αθήνα
email: [email protected]
website: www.samarites.gr
Facebook: https://www.facebook.com/redcrossathens
Instagram: https://www.instagram.com/redcrossathens/
Twitter: https://twitter.com/redcrossathens

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ