Τους ξυλοδαρμούς νοσηλευτικού προσωπικού καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι-Αύριο συγκέντρωση διαμαρτυρίας

Άλλες δύο περιπτώσεις άγριου ξυλοδαρμού φέρνει στη δημοσιότητα η ΠΟΕΔΗΝ με ανακοίνωσή στην οποία αναφέρει : “το πρώτο περιστατικό την περασμένη Δευτέρα 11/2/2019 στο Νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία από ρομά πατέρα ασθενούς παιδιού που προσήλθε στο ΤΕΠ για εξέταση και το δεύτερο περιστατικό γιατρού από τον γιο ασθενή που απεβίωσε στο Νοσοκομείο Καβάλας, έρχεται να καταδείξει ότι οι εργαζόμενοι στα Νοσοκομεία είναι απροστάτευτοι στις ενέργειες κάθε ατόμου με παραβατική συμπεριφορά που τα επισκέπτονται.

Με τον Αν. Υπουργό Υγείας να εκθειάζει τη κατάσταση που επικρατεί στα Νοσοκομεία, έτσι το κάθε κακοποιό στοιχείο θεωρεί ότι η καθυστέρηση οφείλεται σε κωλυσιεργία από τη μεριά των εναπομεινάντων εργασιακά εξουθενωμένων εργαζόμενων.

Δεν προλαβαίνουν γιατροί, νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό να εξυπηρετήσουν το πλήθος των περιστατικών με συμπτώματα γρίπης και άλλων ασθενειών και έχουν και το μόνιμο φόβο μην φάνε ξύλο, επειδή δεν λαμβάνονται τα στοιχειώδη μέτρα ασφάλειας στα Νοσοκομεία, λόγω έλλειψης κονδυλίων (ελλιπείς φύλαξη, ανύπαρκτα μέσα προστασίας).

Στο Νοσοκομείο Παίδων Αγίας Σοφίας το προσωπικό δεν κινδυνεύει μόνο από τους συνοδούς των παιδιών που νοσηλεύονται ή προσέρχονται στα ΤΕΠ και επιδεικνύουν παραβατική συμπεριφορά, κινδυνεύουν και από τα παιδιά που φιλοξενούνται στο Νοσοκομείο επί χρόνια με εισαγγελική εντολή. Επανειλημμένως οι εργαζόμενοι έχουν φάει ξύλο. Παρά τις προσπάθειες του Σωματείου και της ΠΟΕΔΗΝ δεν δόθηκε καμία λύση.

Επιτέλους πότε θα αφήσουν «τις τσάμπα μαγκιές» εκεί στο Υπουργείο και θα ασχοληθούν με τα μείζονα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Δημόσιες Υπηρεσίας;

Την Πέμπτη 21/2/2019 στηρίζουμε και καλύπτουμε την Κινητοποίηση του Σωματείου και καλούμε όλους τους εργαζόμενους 8.30π.μ. να βρίσκονται στην είσοδο του Νοσοκομείου στη Συγκέντρωση διαμαρτυρίας που οργανώνουμε”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ