5 φυσικοί τρόποι για να απαλλαγείς από την πιτυρίδα

Έχεις βαρεθεί τις αντιαισθητικές νιφάδες πάνω στους ώμους σου; Δοκίμασες τα προϊόντα της αγοράς και δεν βρήκες λύση;

Δες εδώ 5 φυσικά προϊόντα που θα σε βοηθήσουν να καταπολεμήσεις την πιτυρίδα άμεσα!

  1. Ασπιρίνη: Η ασπιρίνη έχει περισσότερες χρήσεις από τη θεραπεία του απλού πονοκεφάλου. Θρυμματίστε δύο δισκία ασπιρίνης σε μια λεπτή σκόνη και προσθέσετε τη στο σαμπουάν που θα χρησιμοποιείτε για τα μαλλιά σας. Αφήστε το να παραμείνει στα μαλλιά για 1 έως 2 λεπτά και έπειτα ξεπλύνετε. Στη συνέχεια, πλύνετε τα μαλλιά και πάλι με κανονικό σαμπουάν για να φύγουν τυχόν υπολείματα σκόνης.
  2. Φυσικά έλαια: Τα φυσικά έλαια, όπως το έλαιο καρύδας, το αμυγδαλέλαιο ή το ελαιόλαδο μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να κρατήσουν το τριχωτό της κεφαλής ενυδατωμένο, σαν πρόληψη κατά της πιτυρίδας. Απλά ζεστάνετε λίγο λάδι σε ένα μπολ και εφαρμόστε το με μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής, εξασφαλίζοντας ότι θα καλύψετε ολόκληρο το κεφάλι. Τυλίξτε τα μαλλιά και το τριχωτό της κεφαλής σε μια πετσέτα και αφήστε το λάδι όλο τα βράδυ. Στη συνέχεια, το πρωί, ξεπλύνετε τα μαλλιά.
  3. Ξύδι: Το ξύδι δεν είναι καλό μόνο για το φαγητό ή τον καθαρισμό των μαγειρικών σκευών. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να αποτρέψει το δέρμα σας από το να γίνει ξηρό και να ξεφλουδίσει. Μετά από το λούσιμο, αναμείξτε 2 φλιτζάνια μηλόξιδο με 2 φλιτζάνια κρύο νερό και χρησιμοποιήσετε τα για να ξεπλύνετε το σαμπουάν από τα μαλλιά σας. Εναλλακτικά, μπορείτε να εφαρμόσετε άσπρο ξίδι στο τριχωτό της κεφαλής και να το αφήσετε ένα βράδυ με μια πετσέτα, και στη συνέχεια, το επόμενο πρωί, να ξεπλύνετε τα μαλλιά με κανονικό σαμπουάν.
  4. Μαγειρική σόδα: Με την μαγειρική σόδα μπορούμε να απαλλαγούμε από τις περίεργες οσμές στα ντουλάπια μας και το ψυγείο, αλλά είναι επίσης μια εύκολη θεραπευτική επιλογή για την πιτυρίδα. Αντικαταστήστε το σαμπουάν σας με μαγειρική σόδα για μερικές εβδομάδες. Με δύναμη τρίψτε μια χούφτα μαγειρικής σόδας στο τριχωτό της κεφαλής και ξεπλύνετε με άφθονο νερό. Επαναλάβετε όπως θα κάνατε με το κανονικό πλύσιμο των μαλλιών σας.
  5. Λεμόνι: Το μασάζ με ένα χυμό λεμονιού στο τριχωτό της κεφαλής μπορεί να βοηθήσει στην εξάλειψη των ενοχλητικών νιφάδες της πιτυρίδας. Τρίψτε το χυμό στα μαλλιά και αφήστε τον για 15 – 20 λεπτά, και στη συνέχεια ξεπλύνετε στο ντους. Επαναλάβετε κάθε μέρα, προκειμένου να μεγιστοποιηθούν τα αποτελέσματα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ