4 ιδανικοί προορισμοί για νέους… κάθε ηλικίας!

Όλοι γνωρίζουμε ότι στα ελληνικά νησιά επισκέπτες κάθε ηλικίας από όλο τον κόσμο απολαμβάνουν μοναδικές στιγμές καλοκαιρινής διασκέδασης

Ο ήλιος, η θάλασσα, τα δαντελωτά ακρογιάλια με τα κρυστάλλινα νερά, τα όμορφα και ποικιλόμορφα νησιώτικα τοπία, η έντονη νυχτερινή ζωή, το καλό φαγητό και τα νεανικά χαμογελαστά πρόσωπα αποτελούν, άλλωστε, βασικά συστατικά για αξέχαστες διακοπές.

Ανεξάρτητα, λοιπόν, από την ηλικία σας, έχοντας ως οδηγό τη διάθεσή σας, επιλέξτε το δικό σας ξένοιαστο προορισμό. Η σύντομη παρουσίαση των τεσσάρων ελληνικών νησιών, που είναι ιδιαίτερα αγαπητά στους νέους, πιστεύουμε ότι θα σας βοηθήσει για το καλοκαίρι που έρχεται σε λίγους μήνες!

Μύκονος

Πού: στo κεντρικό τμήμα του Αιγαίου, νησί του συμπλέγματος των Κυκλάδων
Γιατί: Λαμπερή και αέρινη στο φως της ημέρας, γοητευτική και μυστηριώδης τη νύχτα, η Μύκονος έχει καθιερωθεί ως δημοφιλής κοσμοπολίτικος προορισμός σε παγκόσμιο επίπεδο, ενώ μάλιστα πολλοί ξένοι την ταυτίζουν με το ελληνικό καλοκαίρι, τη διασκέδαση και την καλοπέραση!
Οπωσδήποτε να επισκεφτείτε: την παραμυθένια χώρα του νησιού –ομολογουμένως μια από τις πιο όμορφες των Κυκλάδων–, την εκκλησία της Παναγίας Παραπορτιανής, τη «Μικρή Βενετία», συνοικία του 18ου αιώνα όπου οι αρχοντικές οικίες των πλούσιων εμπόρων και καπεταναίων είναι κυριολεκτικά κτισμένες μέσα στη θάλασσα, τους Ανεμόμυλους, τον παραδοσιακό οικισμό ‘Ανω Μερά και φυσικά τις κοσμοπολίτικες παραλίες του νησιού.

mykonos-windmills

Πού να μείνετε: σε ενοικιαζόμενα διαμερίσματα στη Χώρα, σε παραδοσιακά καταλύματα κοντά στη θάλασσα ή επιλέξτε από την πλούσια γκάμα των μεγάλων ξενοδοχειακών συγκροτημάτων.
Παρακολουθήστε: Δεκάδες φεστιβάλ και πανηγύρια που συνοδεύονται από ξέφρενα γλέντια με άφθονο φαγητό και ποτό και διοργανώνονται όλο το καλοκαίρι στο νησί!
Ειδικά για νέους: Εκμεταλλευτείτε τους ισχυρούς ανέμους του νησιού και κάντε surfing σ τις δεκάδες παραλίες. Επιλέξτε ανάμεσα στον Κόρφο, στη Φτελιά, στη Μεγάλη Άμμο και στον Καλαφάτη όπου μπορείτε να κάνετε και μαθήματα. Εκτονωθείτε παίζοντας τένις και μίνι γκολφ στον Άγιο Στέφανο, beach volley στην Αγία Άννα κάνοντας αλεξίπτωτο θαλάσσης και jet ski στην Ελιά και στον Καλαφάτη!

Πάρος

Πού: στο κέντρο του συμπλέγματος των Κυκλάδων
Γιατί: αποτελεί έναν από τους δημοφιλέστερους προορισμούς διακοπών μεταξύ των νέων με απαράμιλλη φυσική ομορφιά, εξαιρετική τουριστική υποδομή, απέραντες αμμουδιές με κρυστάλλινα νερά, παραδοσιακούς οικισμούς, εντυπωσιακά τοπία και φυσικά ξέφρενη νυχτερινή ζωή!

paros

Οπωσδήποτε να επισκεφτείτε: την όμορφη Παροικιά, τη πρωτεύουσα του νησιού με τα γραφικά κυκλαδίτικα σπιτάκια και τα επιβλητικά νεοκλασικά αρχοντικά τη Νάουσα, γραφικό ψαροχώρι με ένα μισοβυθισμένο βενετσιάνικο κάστρο στο λιμάνι της, τις Λεύκες, στο υψηλότερο σημείο της Πάρου, τριγυρισμένο από πυκνή βλάστηση, με άθικτη κυκλαδική και νεοκλασική αρχιτεκτονική, όμορφες πλατείες και στενά δρομάκια στρωμένα με μάρμαρο.
Πού να μείνετε: ανάλογα με το ποσό που μπορείτε να διαθέσετε, θα βρείτε στη Χώρα αλλά και στα υπόλοιπα χωριά του νησιού πληθώρα ξενοδοχείων και ενοικιαζόμενων δωματίων που ικανοποιούν κάθε προσδοκία.
Παρακολουθήστε: Οι μεγάλες θρησκευτικές εορτές του καλοκαιριού αποτελούν αφορμή για παραδοσιακά πανηγύρια, όπου το περίφημο παριανό κρασί ρέει άφθονο (ποικιλίες Μονεμβασιά και Μαντηλαριά). Κυριαρχεί φυσικά η γιορτή της Παναγίας το Δεκαπενταύγουστο με επίκεντρο το ναό της Εκατονταπυλιανής.
Ειδικά για νέους:
 Εξερευνήστε το νησί κάνοντας ιππασία! Δύο κέντρα ιππασίας, ένα στον παραθαλάσσιο Αμπελά και ένα στο Υστέρνι, προσφέρουν τη δυνατότητα να κάνετε ιππασία δίπλα στο κύμα, στις αμμουδερές παραλίες ή στην ενδοχώρα του νησιού και να γνωρίσετε τις ομορφιές του!
 Οι υπέροχες παραλίες του νησιού (Χρυσή Ακτή, Σάντα Μαρία, Πούντα) κατεξοχήν προσφέρονται για θαλάσσιες δραστηριότητες και ιδιαιτέρως για windsurfing!
 Στην παραλία Καλόγερος, πριν βουτήξετε στο θαλασσινό νερό, απολαύστε μια συνεδρία αργιλοθεραπείας με το θεραπευτικό πηλό που προέρχεται από το γειτονικό βουνό!!

Σκιάθος

Πού: στο νησιωτικό σύμπλεγμα των Σποράδων
Γιατί: Είναι το πλέον κοσμοπολίτικο νησί των βορείων Σποράδων που παρά τη μεγάλη τουριστική ανάπτυξη των τελευταίων χρόνων διατηρεί, στη νότια πλευρά κυρίως, τη γραφικότητά του. Πάνω από 60 παραλίες με κρυστάλλινα νερά στολίζουν το νησί ενώ οι Κουκουναριές (ή Χρυσή Άμμος), η πιο φημισμένη παραλία του νησιού, έχει ανακηρυχθεί ως η τρίτη καλύτερη της Μεσογείου! Η έντονη νυχτερινή ζωή του νησιού προσελκύει χιλιάδες νέους κάθε χρόνο.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Οπωσδήποτε να επισκεφτείτε: την πόλη της Σκιάθου με τους πλακόστρωτους πεζοδρόμους και τα κατάλευκα σπίτια με τα κεραμίδια, το γραφικό λιμάνι που το ασφαλίζουν τέσσερα καταπράσινα νησάκια· το πανέμορφο Μπούρτζι (το μικρό κατάφυτο νησάκι με τα ερείπια ενός βενετσιάνικου φρουρίου)· το σπίτι-μουσείο του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη και την Ιερά Μονή Ευαγγελισμού της Θεοτόκου με τα τέσσερα μουσεία. Μην παραλείψετε να ακολουθήστε τη διαδρομή Ασέληνος-Μονή Κουνίστρας-παραλία Μικρός Ασέληνος-παραλία Αλυγαριές-παραλία Κεχριά, από τις εντυπωσιακότερες του νησιού!
Πού να μείνετε: Πληθώρα ξενοδοχείων και ενοικιαζόμενων δωματίων είναι στη διάθεσή σας, ενώ οι πιο εναλλακτικοί μπορούν να επιλέξουν το οργανωμένο κάμπινγκ στις Κουκουναριές.
Παρακολουθήστε: Πολιτιστικές εκδηλώσεις, συναυλίες και εκθέσεις εικαστικών κατά τον Ιούλιο-Αύγουστο, καθώς και το Φεστιβάλ των Φιλαρμονικών.
Ειδικά για νέους: Ο πλακόστρωτος ανηφορικός δρόμος στο Παλιό Λιμάνι σφύζει από μπαράκια με άκρως καλοκαιρινή διάθεση! Χρωματιστά cocktails και mainstream ακούσματα συνθέτουν την εικόνα, ενώ η συνέχεια έπεται στην περιοχή Αμμουδιά (στο δρόμο προς το αεροδρόμιο) με τα μεγάλα open air clubs. Εδώ, η ένταση της μουσικής ανεβαίνει και η διασκέδαση χτυπάει… κόκκινο!

Ίος

Πού: στο κέντρο του νησιωτικού συμπλέγματος των Κυκλάδων
Γιατί: Αποτελεί έναν εναλλακτικό νεανικό προορισμό που συναγωνίζεται επάξια καθιερωμένους προορισμούς όπως η Μύκονος και η Σαντορίνη αλλά και για να απολαύσετε μια από τις πιο γραφικές χώρες των Κυκλάδων, να κολυμπήσετε σε διεθνούς φήμης παραλίες, όπως ο Μυλοπόταμος και το Μαγγανάρι και να δοκιμάσετε εξαίσιες τοπικές συνταγές!

ios_beach

Οπωσδήποτε να επισκεφτείτε: τη Χώρα που όντας αμφιθεατρικά χτισμένη στη πλαγιά ενός λόφου είναι ένας από τους καλύτερα διατηρημένους οικισμούς των Κυκλάδων· τους δώδεκα ανεμόμυλους• την εκκλησία της Παναγίας Γκρεμιώτισσας, που κτισμένη κυριολεκτικά στο χείλος του γκρεμού προσφέρει καταπληκτική θέα προς το πέλαγος· το Παλαιόκαστρο, οχυρό της βυζαντινής περιόδου, το ανοιχτό θέατρο Οδυσσέας Ελύτης και τον πρωτοκυκλαδικό οικισμό του Σκάρκου.
Πού να μείνετε: Πληθώρα ξενοδοχείων και ενοικιαζόμενων δωματίων περιμένουν να σας φιλοξενήσουν στη Χώρα ή στους ορεινούς και παραθαλάσσιους οικισμούς του νησιού. Οι πιο εναλλακτικοί μπορούν να επιλέξουν τα οργανωμένα κάμπινγκ του νησιού.
Παρακολουθήστε: Το πανηγύρι στην Παναγία Γκρεμιώτισσα το Δεκαπενταύγουστο είναι από τα ωραιότερα του νησιού με λιτάνευση της εικόνας στη Χώρα και παραδοσιακό γλέντι με νησιώτικα τραγούδια και χορούς μέχρι πρωίας!
Ειδικά για νέους:
 Για να εξερευνήσετε το εσωτερικό του νησιού ακολουθήστε τα μονοπάτια που ακόμη χρησιμοποιούν οι βοσκοί (Αγία Θεοδότη-Χώρα, Αγία Ειρήνη-Παραλία Βαλμά, Χώρα-Πύργος-Ψάθη, Χώρα-Άγιος Σπυρίδωνας-Περιβόλια-Άγιος Πρόκοπας-Πελεκανιά) και ανακαλύψτε την ανέγγιχτη φυσική ομορφιά της Ίου μέσα από μυρωδιές και μαγευτικούς φυσικούς χρωματισμούς.
 Ανακαλύψτε τον ορεινό όγκο του νησιού κάνοντας αναρρίχηση, ορειβασία και ποδηλασία.
 Στις παραλίες Μυλοπόταμος και Μαγγανάρι θα βρείτε εξαιρετική υποδομή για θαλάσσια σπορ, όπως wind surfing, water ski και kite surfing, ενώ μπορείτε ακόμη να παρακολουθήσετε μαθήματα κατάδυσης και ιστιοπλοΐας.
 Η νυχτερινή ζωή του νησιού θα σας καταπλήξει: κάθε βράδυ στα σοκάκια της χώρας Έλληνες και ξένοι τουρίστες στήνουν τα πιο ξέφρενα πάρτι

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ