Η επιδερμίδα σου «διψάει»; Μάθε το γιατί!

Επιδερμίδες που τους λείπει νερό φαίνονται σίγουρα πιο ταλαιπωρημένες και πολλές φορές προσθέτουν χρόνια, καθώς αν το δέρμα είναι αφυδατωμένο οι ρυτίδες διακρίνονται περισσότερο.

Η υγιής επιδερμίδα περιέχει 70% νερό στις βαθύτερες στιβάδες της και 10-15% στις επιφανειακές. Αν τα ποσοστά αυτά μειωθούν, τότε παρουσιάζει συμπτώματα ξηρότητας και χάνει την ελαστικότητά της.

Η λύση για μια επιδερμίδα που αφυδατώνεται, «τραβάει» και εμφανίζει ρυτίδες είναι η ενυδάτωση. Ή, με άλλα λόγια, η προστασία της από την πρόωρη γήρανση.

Η ενυδάτωση της επιδερμίδας –συστηματικά και καθημερινά– είναι πρωταρχικής σημασίας για την ομορφιά σας.

Σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες, η συχνότητα αφυδάτωσης στις σημερινές γυναίκες –ανεξαρτήτως ηλικίας– έχει αυξηθεί σημαντικά. Πιθανώς από περιβαλλοντικούς λόγους. Γι’ αυτό και η σύγχρονη κοσμετολογία διαθέτει στη φαρέτρα της μια σειρά από ενυδατικές κρέμες νέας γενιάς, οι οποίες περιέχουν φόρμουλες που μπορούν να διατηρούν το δέρμα ελαστικό και υγιές, ακόμα και υπό τις πιο αντίξοες συνθήκες. Προσφέρουν βαθιά ενυδάτωση σχεδόν όλο το 24ωρο, ενώ δημιουργούν στην επιφάνεια του δέρματος ένα αόρατο φιλμ που συγκρατεί την υγρασία.

Τι πρέπει να γνωρίζετε:
• Το πρωί –μετά τον καθαρισμό του προσώπου– είναι η καταλληλότερη ώρα για την ενυδάτωσή του.
• Η ενυδάτωση του προσώπου πρέπει να αρχίζει από νεαρή ηλικία και να γίνεται συστηματικά και καθημερινά, ανεξάρτητα αν «τραβάει» ή όχι το πρόσωπο.
• Ενυδάτωση χρειάζεται και η περιοχή του λαιμού, η οποία έχει ακριβώς τις ίδιες με το πρόσωπο απαιτήσεις για ενυδάτωση.
• Ακόμα και αν η επιδερμίδα σας είναι λιπαρή, χρειάζεται ενυδάτωση. Απλώς θα πρέπει να διαλέγετε το κατάλληλο προϊόν, το οποίο δεν θα πρέπει να περιέχει πολλά λιπαρά συστατικά.
• Οι συνθέσεις με οινόπνευμα αφυδατώνουν το δέρμα. Επομένως, είναι προτιμότερο να τις αποφεύγετε.
• Συνήθως με την αλλαγή των εποχών χρειάζεται και αλλαγή του προϊόντος. Το καλοκαίρι, λόγου χάρη, η επιδερμίδα έχει ανάγκη από πιο ελαφρές συνθέσεις, ενώ αντίθετα το χειμώνα, μια πλούσια κρέμα μπορεί να καλύψει καλύτερα τις αυξημένες ανάγκες για ενυδάτωση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ