Τριχόπτωση: Tips για μια πλούσια «χαίτη»

Η τριχόπτωση δεν είναι πια αποκλειστικό πρόβλημα των ανδρών, όπως συνέβαινε παλιότερα, καθώς εδώ και πολλά χρόνια αυξάνονται συνέχεια οι γυναίκες οι οποίες διαπιστώνουν ότι τα μαλλιά τους αδυνατίζουν ή αραιώνουν.

Θα γνωρίζετε ασφαλώς ότι πολλά φυτά, όπως η τσουκνίδα, τονώνουν την τριχοφυΐα, αρκεί να ξεβγάζουμε τακτικά τα μαλλιά μας με το αφέψημά τους, ενώ τώρα κυκλοφορούν λοσιόν και συμπληρώματα διατροφής τα οποία συχνά προσφέρουν σημαντική βοήθεια.

Tips κατά της τριχόπτωσης

  • Μπορείτε να διεγείρετε την ανάπτυξη των τριχών τρώγοντας τροφές πλούσιες σε βιταμίνη Β και ταυτόχρονα μειώνοντας την κατανάλωση ζάχαρης.
  • Θα βοηθήσει επίσης αν πίνετε κάθε πρωί έναν χυμό, ο οποίος περιέχει 1 χούφτα φύτρα άλφα άλφα, 2 μεγάλα φύλλα μαρουλιού, 4 καρότα και ένα μικρό κομμάτι φρέσκο τζίντζερ.
  • Καταναλώστε συκώτι, φακές, σπανάκι και φασόλια, που είναι πλούσια σε σίδηρο, κατά προτίμηση σε συνδυασμό με τρόφιμα που περιέχουν βιταμίνη C (μπρόκολο, σύκα, πορτοκάλια, πατάτες, γκρέιπ – φρουτ, μήλα, πιπεριές), καθώς η βιταμίνη αυτή διευκολύνει την απορρόφηση του σιδήρου από τον οργανισμό.
  • Για να δυναμώσετε τα μαλλιά χρησιμοποιείστε σαμπουάν και τονωτικές αμπούλες που περιέχουν στη σύσταση τους χένα, τζιν-σενγκ, θυμάρι, δενδρολίβανο, ευκάλυπτο, κέδρο, τσουκνίδα, φασκόμηλο ή το βότανο echinecea.
  • Περιορίστε όσο γίνεται το φορμάρισμα των μαλλιών με πιστολάκι, σίδερο, ρόλεϊ, κ.λπ, ειδικά τις εποχές που εντείνεται η τριχόπτωση.
  • Προτιμήστε ως χτένισμα μια χαλαρή αλογοουρά στη βάση του αυχένα ή ένα επίσης χαλαρό σινιόν από τη σφιχτή αλογοουρά στην κορυφή του κεφαλιού, ειδικά αν έχετε μακριά μαλλιά, που έχουν και μεγαλύτερο βάρος λόγω του μήκους τους.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ