Πείτε αντίο στα εφαρμοστά τζιν! Οι γιατροί προειδοποιούν…

Η γνωστή παροιμία  «μπρος στα κάλλη τι είναι ο πόνος», μάλλον θα πρέπει να μείνει στο παρελθόν! Όπως επίσης και τα εφαρμοστά σας τζιν!

Μια νέα μελέτη αναφέρει ότι το να κάθεσαι οκλαδόν φορώντας στενό τζιν για μεγάλο χρονικό διάστημα, μπορεί να προκαλέσει σοβαρή βλάβη των μυών και των νεύρων των ποδιών σας.

Η έρευνα δημοσιεύθηκε στην Journal of Neurology Neurosurgery & και εστιάζει στην περίπτωση μιας 35χρονης γυναίκας που πρήστηκαν τα πόδια της και για να τις βγάλουν το τζιν έπρεπε να το κόψουν!

Η γυναίκα είχε περάσει την ημέρα της οκλαδόν για ώρες, αφού βοηθούσε κάποιο συγγενή της να μετακινείτε. Στη συνέχεια, καθώς περπατούσε προς το σπίτι, τα πόδια της μούδιασαν και έπεσε στο έδαφος. Εκεί παρέμεινε για ώρες πριν μεταφερθεί με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο.

Πέρασε τέσσερις ημέρες εκεί μέχρι να είναι σε θέση να περπατήσει ξανά χωρίς βοήθεια.

Οι γιατροί πιστεύουν ότι η γυναίκα ανέπτυξε μια επώδυνη και δυνητικά σοβαρή κατάσταση που συνεπάγεται αυξημένη πίεση συγκεντρωμένη σε ένα σημείο του μυός. Η κατάσταση επιδεινώθηκε με εφαρμοστά τζιν της.

Φυσικά, για να επιβεβαιωθεί ως μια σημαντική απειλή για την υγεία, θα πρέπει να πραγματοποιηθεί μια εκτενέστερη μελέτη, αλλά μέχρι τότε ίσως είναι ασφαλές να πούμε ότι το τζιν δεν έχουν σχεδιαστεί για την έντονη δραστηριότητα και άσκηση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ