4 τρόποι να χρησιμοποιήσεις το τσάι, έξω από το φλιτζάνι σου!

Το τσάι αποτελεί ένα από τα αγαπημένο ρόφημα πολλών. Τόσο για τα οφέλη του για την υγεία, όσο και για την υπέροχη γεύση του.

Δείτε εδώ 4 εναλλακτικούς τρόπους που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα φακελάκια του τσαγιού!

  1. Ομορφιά: Μειώστε το πρήξιμο γύρω από τα μάτια

Υποφέρετε από κόκκινα ή πρησμένα μάτια; Δοκιμάστε να βάλετε πάνω τους ένα ζεστό φακελάκι τσάι τυλιγμένο με μια χαρτοπετσέτα ή ένα μαλακό πανί. Η καφεΐνη από το μαύρο τσάι ενεργοποιεί τη συστολή των αιμοφόρων αγγείων, γεγονός που βοηθά στη μείωση του πρηξίματος. Το πράσινο τσάι, από την άλλη, περιέχει αντιοξειδωτικά που βοηθούν στη μείωση της φλεγμονής και της ερυθρότητας.

  1. Μαγειρική: Προσθέστε αντιοξειδωτικά

Όταν κάνετε κινόα, ρύζι ή ζυμαρικά, προσθέστε μερικά πράσινα φακελάκια τσαγιού σε βραστό νερό και στη συνέχεια, μετά από λίγα λεπτά, αφαιρέστε τα. Οι κόκκοι του ρυζιού  ή τα ζυμαρικά απορροφούν τα αντιοξειδωτικά και έτσι μπορείτε να απολαύσετε τα κρυφά οφέλη του τσαγιού για την υγεία, στα ζυμαρικά σας ή σε ένα πιάτο ρύζι.

  1. Κομπόστ: Ανακυκλώστε τα φύλλα σας

Αναρωτηθήκατε ποτέ τι να κάνετε με τα ελαττωματικά ή χαλαρά φακελάκια τσάι; Λοιπόν, τα καλά νέα – μπορείτε να τα κομπόστ. Τα φύλλα τσαγιού θα βοηθήσουν πραγματικά να αυξηθεί η ταχύτητα με την οποία ότι έχετε στο κομπόστ αποσυντίθεται. Απλά βεβαιωθείτε ότι τα ίδια τα φακελάκια διασπώνται. Αν όχι, ανοίγουμε το φακελάκι και απλά αφαιρούμε τα φύλλα, τα οποία προσθέτουμε στο κομπόστ.

  1. Smoothies: Μίγμα για την υγεία

Το matcha είναι ένα πράσινο τσάι σε πούδρα, που προέρχεται από την Ιαπωνία και είναι ότι καλύτερο βγάζει εκείνη η περιοχή. Περιέχει όχι μόνο αντιοξειδωτικά, αλλά και το αμινοξύ L-Theanine που μπορεί να βοηθήσει στην άνοδο της διάθεσή και στην αύξηση της ενέργειας.  Επίσης, αυτό το τσάι μπορεί να βοηθήσει στην αποτοξίνωση του σώματος. Προσθέστε μια μερίδα τσάι στο smoothie σας για να πάρετε όλα τα οφέλη για την υγεία. Αυτό ενδείκνυται για τους καλοκαιρινούς μήνες, όταν ζεστό τσάι δεν είναι και η καλύτερη επιλογή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ