Ποια είναι η ασφαλέστερη θέση στο αεροπλάνο;

Airplane interior

Κάθε στιγμή  χιλιάδες άνθρωποι επιβαίνουν σε αεροπλάνα, κάνοντας ταξίδια για επαγγελματικούς λόγους ή για αναψυχή. Αν και το αεροπλάνο θεωρείται το ασφαλέστερο μέσο μεταφοράς, η θέση που θα καθίσετε μπορεί να κάνει τη διαφορά.

Μια πρόσφατη μελέτη, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό TIME, υποδεικνύει ότι το δίλημμα “παράθυρο ή διάδρομος”, δεν είναι αυτό που πρέπει να μας απασχολεί. Σύμφωνα με την έρευνα τα μεσαία καθίσματα στο πίσω μέρος του αεροσκάφους είναι το ασφαλέστερο μέρος για να καθίσετε!

Οι μεσαίες θέσεις πιο μπροστά στο αεροσκάφος… είναι μια διαφορετική ιστορία!

Η μέση της καμπίνας, ιστορικά, έχει τα υψηλότερα συνολικά ποσοστά θνησιμότητας!

Πιο συγκεκριμένα στα καθίσματα στη μέση του διαδρόμου…. η θνησιμότητα είναι 44%, πολύ μεγαλύτερη απ’ ότι στα μεσαία καθίσματα κοντά στο πίσω μέρος του αεροπλάνου, όπου πέφτει σε 28%.

Άλλα ασφαλή σημεία είναι οι δύο σειρές που βρίσκονται πλησιέστερα στην έξοδο κινδύνου.

Ακόμα, η δημοσίευση σημειώνει ότι τα ευρήματα αυτά δεν είναι το άλφα και το ωμέγα. Τα αποτελέσματα βασίζονται σε 17 αεροπορικά δυστυχήματα που συνέβησαν κατά τη διάρκεια των τελευταίων 30 ετών, το οποίο είναι ένα μικρό δείγμα.

Το περιοδικό υπενθυμίζει ότι ακολουθώντας τις οδηγίες ασφαλείας και διατηρώντας τη ζώνη δεμένη, αυξάνετε κατά πολύ τις πιθανότητες επιβίωσης σε μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης, όπου και αν κάθεστε.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ