Οι νυχτερινοί τύποι είναι πιο δραστήριοι και ευφυείς;

Σύμφωνα με το περιοδικό Psychology Today, έρευνα που διεξήχθη σε άτομα νεαρής ηλικίας στην Αμερική, έδειξε ότι οι νυχτερινοί τύποι είχαν υψηλότερο IQ από αυτούς που κοιμούνται από τις 22:00 το βράδυ.

Στο “Study Magazine”, ο Satoshi Kazanawa, ψυχολόγος στο London School of Economics and Politics Science, ανέφερε ότι ο μέσος ορός IQ σχετίζεται άμεσα με τις συνήθειες του ύπνου μας, αποδεικνύοντας ότι αυτοί που δεν κοιμούνται πολύ νωρίς το βράδυ είναι πράγματι πιο έξυπνοι. Ο κος S. Kazanawa υποστηρίζει ότι οι άνθρωποι από τα αρχαιά χρόνια συνήθιζαν να κοιμούνται με την δύση του ηλίου και ξυπνούσαν με την ανατολή του. Ο μέσος εγκέφαλος προσαρμόστηκε στο να ακολουθήσει αυτή τη νόρμα/συνήθεια ύπνου ενώ οι πιο «περίεργοι» και διανοούμενοι αψήφησαν αυτόν τον κανόνα και δημιούργησαν έναν δικό τους για να διαφοροποιηθούν από την μάζα.

Τα ευρήματα της ερευνάς  δίνουν τα έξης αποτελέσματα: Οι νέοι στην Αμερική που κοιμούνται τις καθημερινές πριν τις 11:41 μ.μ. και ξυπνάνε πριν τις 07:20 π.μ. είχαν IQ λιγότερο από 75 ενώ αυτοί που κοιμούνται καθημερινά μετά τις 12:29 π.μ. και ξυπνάνε μετά τις 7:52 π.μ. είχαν IQ περισσότερο από 125. Υπάρχουν βέβαια και οι άνθρωποι με ενδιάμεσες ώρες στον ύπνο που βρέθηκε να έχουν IQ μεταξύ 90 και 110.

Σύμφωνα με τα δεδομένα της ερευνάς οι «νυχτερινοί τύποι» είναι πιο δραστήριοι, αντισυμβατικοί, ανοιχτόμυαλοι και έχουν καλλιτεχνικές τάσεις.

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ