Μυστικά ομορφιάς για σωστή αποτρίχωση

Depilation female legs with waxing, isolated on white background

Σίγουρα γνωρίζεις πως η αποτριχωση δεν αποτελεί και μια ευχάριστη διαδικασια. Αν δεν γίνει σωστά μπορεί να προκαλέσει κοκκινίλες στο σώμα και αφόρητους πόνους καψίματος. Παρακάτω όμως, σου προτείνουμε λύσεις για να κάνεις μια σωστή αποτρίχωση.

1. Ξέχασε το ξύρισμα πρωί-πρωί

Με το που άνοιξες το μάτι, πριν πιεις μια στάλα καφέ ψάχνεις να βρεις το ξυραφάκι σου; Άφησε το ξύρισμα για το απόγευμα καλύτερα γιατί αφενός θα κοπείς και αφετέρου, κατά τη διάρκεια της νύχτας τα πόδια σου πρήζονται ελαφρώς και αυτό μπορεί να «κρύψει» σε ένα βαθμό τις τριχούλες. Ο σωστός φωτισμός παίζει μεγάλο ρόλο στο ξύρισμα φυσικά.

2. Προσοχή στις γκριμάτσες!

Όταν «βγάζεις» τα φρύδια σου στον καθρέφτη καλό είναι να αποφεύγεις τις γκριμάτσες αν θέλεις η γραμμή του φρυδιού σου να είναι τέλεια. Μπορεί να πονάει αλλά από το να βγει με ζικ -ζακ παράμεινε ακίνητη και αγέλαστη. Χαλάρωσε τους μύες του προσώπου σου και αν χρειαστεί βάλε παγάκια στην περιοχή αν φοβάσαι μην πονέσεις και θα πετύχεις τη σωστή συμμετρία.

 3. Το ζεστό μπάνιο

Πριν κάνεις αποτρίχωση με μηχανή ή με ταινίες και κερί κάνε ένα ζεστό μπάνιο. Με ένα σκραμπ κάνε απολέπιση ώστε να βγούνε και οι μικρές τριχούλες ή εκείνες που μεγαλώνουν μέσα στο δέρμα. Υπάρχουν και τα πιο σκληρά σφουγγάρια για απολέπιση που βοηθάνε πολύ. Επίσης, την αποτρίχωση την κάνουμε σε δέρμα στεγνό και καθαρό και τραβάμε με φορά αντίθετα από την τρίχα. Προσοχή στο τέλος βάζουμε λαδάκι στο σώμα η καμία κρεμούλα για ερεθισμούς από το Φαρμακείο.

4. Ριζική αποτρίχωση

Στο ινστιτούτο αισθητικής ή στο ιατρέιο που θα πας να είσαι σίγουρη πως την εφαρμογή την κάνει εκπαιδευμένος/η αισθητικός. Μην ρωτάς μόνο αν θα πονέσεις αλλά πέρασε σε πιο ειδικές ερωτήσεις, όπως τι ακριβώς κάνει το μηχάνημα τι αποτέλεσμα θα έχει στο δέρμα σου κ.τ.λ. Κάνε έρευνα πριν το αποφασίσεις και μη δελεάζεσαι πάντα από τις προσφορές.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ