Πράσινος καφές και απώλεια βάρους

Σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη από τον Joe Vinson, Καθηγητή στο Πανεπιστήμιο του Scranton στην Πενσυλβάνια, βρέθηκε ότι «η λήψη πολλαπλών δόσεων από εκχύλισμα πράσινων κόκκων καφέ την ημέρα παράλληλα με την εφαρμογή μιας υγιεινής διατροφής και συστηματικής φυσικής δραστηριότητας, φάνηκε να είναι ένας ασφαλής και αποτελεσματικός τρόπος στη μείωση του σωματικού βάρους».

Η ισχύς της παραπάνω έρευνας ενδυναμώνεται αν λάβουμε υπόψη το γεγονός ότι παρουσιάστηκε στη 243η Πανελλήνια Συνάντηση του Ακαδημαϊκού φορέα «American Chemical Society» (ACS), της μεγαλύτερης επιστημονικής κοινότητας στον κόσμο.

Επιπρόσθετα, ο Joe Vinson επεσήμανε ότι και προηγούμενες μελέτες έχουν δείξει την απώλεια βάρους με την τακτική κατανάλωση του πράσινου καφέ.

Ένα καλής ποιότητας εκχύλισμα πράσινων κόκκων καφέ, ενεργοποιεί το μεταβολισμό και λειτουργεί ευεργετικά στην υγεία του οργανισμού. Λειτουργεί ως ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό, καταστρέφοντας τις ελεύθερες ρίζες και προστατεύοντας τα κύτταρα του οργανισμού.

Σε δημοσίευση του γνωστού επιστημονικού περιοδικού Journal of Agriculture and Food Chemistry σχετικά με την υψηλότερη συνολική αντιοξειδωτική δράση των τροφίμων, ο καφές κατατάχθηκε σε υψηλότερη θέση συγκριτικά με άλλα ροφήματα όπως είναι για παράδειγμα το τσάι.

Η δράση της καφεΐνης σε συνδυασμό με τα αντιοξειδωτικά αυξάνουν την θερμογένεση, με αποτέλεσμα την ενεργοποίηση του μεταβολισμού και την κατανάλωση ενέργειας. Έτσι επιτυγχάνεται η μείωση του σωματικού βάρους. Παράλληλα η καφεΐνη σχετίζεται με την οξείδωση των λιπαρών οξέων συντελώντας έτσι στο αδυνάτισμα.

Υποστηρίζεται ερευνητικά ότι οι θετικές επιδράσεις των πράσινων κόκκων καφέ για την μείωση του σωματικού βάρους, πιθανόν να οφείλονται σε μια ουσία που ονομάζεται χλωρογενικό οξύ και βρίσκεται σε μη καβουρδισμένους κόκκους καφέ.

Το χλωρογενικό οξύ διασπάται όταν οι κόκκοι καφέ ψήνονται (συνήθως σε μία θερμοκρασία από 240 έως 250 βαθμούς Κελσίου). Το ψήσιμο δίνει στους κόκκους καφέ το διακριτικό τους χρώμα, το άρωμα και τη γεύση τους. Οι πράσινοι κόκκοι καφέ, αντίθετα, έχουν λίγο άρωμα και μια ελαφρώς πικρότερη γεύση.

Συμπερασματικά, η μέτρια καθημερινή κατανάλωση πράσινων κόκκων καφέ σε συνδυασμό με μια ισορροπημένη διατροφή και συστηματική φυσική άσκηση, επιφέρει θετικά αποτελέσματα στην προσπάθεια μείωσης του σωματικού βάρους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ