Ξεκούραστο βλέμμα

Ένα ξεκούραστο βλέμμα σε κάνει πάντα να φαίνεσαι λαμπερή, ενώ αντίθετα τα κουρασμένα και πρησμένα μάτια είναι εύκολο να επισκιάσουν ακόμα και την πιο περιποιημένη σου εμφάνιση

Γι’ αυτόν, λοιπόν, τον λόγο σου παρουσιάζουμε 4 απλούς και φυσικούς τρόπους που θα σε βοηθήσουν να αντιμετωπίσεις το πρήξιμο και τους μαύρους κύκλους στα μάτια.

1. Αγγούρι σε ροδέλες

Το αγγούρι είναι, ίσως, το πιο συνηθισμένο φυσικό προϊόν που καταπραΰνει το πρήξιμο των ματιών. Το συγκεκριμένο λαχανικό περιέχει αντιοξειδωτικά συστατικά που μειώνουν την κοκκινίλα, το πρήξιμο και τους ερεθισμούς. Κόψε το αγγούρι σε ροδέλες και στη συνέχεια, άφησέ τες για λίγο στο ψυγείο. Αμέσως μετά, τοποθέτησε μία ροδέλα σε κάθε μάτι και κράτησέ τες για 30 λεπτά. Μόλις τις αφαιρέσεις, θα νιώθεις αναζωογονημένη και φρέσκια.

2. Ωμή πατάτα

Αντί για φέτες αγγουριού μπορείς να χρησιμοποιήσεις ωμή πατάτα που θα κόψεις πάλι σε ροδέλες. Διατηρούνται περισσότερη ώρα κρύες και περιέχουν ένα στυπτικό συστατικό που βοηθά την απομάκρυνση του νερού κάτω από τα μάτια.

3. Γάλα

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις πλήρες γάλα, αλλά την ίδια δουλειά κάνει και το γάλα σόγιας. Βούτηξε έναν δίσκο βαμβακιού σε κρύο γάλα και αφού τον στίψεις, τοποθέτησέ τον κάτω από τα μάτια. Κάνε το ίδιο και για το άλλο μάτι.

4. Πράσινο ή μαύρο τσάι

Τα φακελάκια με τσάι είναι εξίσου πολύ χρήσιμα και αποτελούν κι αυτά έναν φυσικό τρόπο αντιμετώπισης του πρηξίματος. Το πράσινο και το μαύρο τσάι περιέχουν καφεΐνη που συστέλλει τα μικροσκοπικά αιμοφόρα αγγεία στο δέρμα γύρω από τα μάτια.

Για να δεις σταδιακά αποτέλεσμα, χρησιμοποίησε τα φακελάκια ως εξής: Βάλε το τσάι σε μία κούπα με ζεστό νερό, αφαίρεσέ το και μόλις το νερό φτάσει σε θερμοκρασία δωματίου, τοποθέτησε τα φακελάκια κάτω από τα μάτια για 15 με 30 λεπτά. Ακολουθώντας την ίδια διαδιακασία μία ή δύο φορές την εβδομάδα θα ενισχύσεις το δέρμα κάτω από τα μάτια και θα ανακουφιστείς από το πρήξιμο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ