Γευστικά και αντιοξειδωτικά cranberries

Τα οφέλη που κρύβουν τα cranberries για τον οργανισμό σας είναι αμέτρητα. Είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, τα οποία είναι απαραίτητα για την υγεία του ανθρώπου.

 

Παλιότερα και συγκεκριμένα στον 17ο αιώνα τα χρησιμοποιούσαν και για την αντιμετώπιση σοβαρών προβλημάτων υγείας όπως ασθένειες του ήπατος.

Αναλύοντας τα cranberries διαπιστώνουμε ότι είναι πλούσια σε βιταμίνη C και πολλά αντιοξειδωτικά φυτοχημικά όπως φλαβονοειδή και φλαβονόλες.  Πολλοί προτιμούν τα cranberries σε περιόδους που ακολουθούν δίαιτα ή υγιεινή διατροφή. Τόσο τα φρούτα όσο και ο χυμός τους είναι το Α και το Ω που συνιστούν ακόμα και ειδικοί διατροφολόγοι/διαιτολόγοι.

Εκτός όμως από αυτήν την ιδιότητά τους τα cranberries μπορούν να συμβάλλουν και στην πρόληψη της εμφάνισης διάφορων ασθενειών αλλά και στην καταπολέμηση του στρες.

Ενδεικτικά κάποια αποτελέσματα από έρευνες που έχουν γίνει είναι ότι εμποδίζουν την ανάπτυξη και τον πολλαπλασιασμό καρκινικών κυττάρων. Μειώνουν τα επίπεδα της κακής χοληστερόλης και αυξάνουν της καλής. Είναι κατά των καρδιαγγειακών ασθενειών, γι αυτό συνιστάται να καταναλώνονται από ανθρώπου που αντιμετωπίζουν προβλήματα με την καρδιά τους.

Τέλος κάνουν καλό και στο ουροποιητικό σύστημα. Εμποδίζουν την εισβολή βακτηρίων στα τοιχώματα της ουροποιητικής οδού. Ιδιαίτερα οι γυναίκες λοιπόν το καλοκαίρι, πρέπει να τα προτιμούν για να αποφύγουν διάφορες ενοχλήσεις και προβλήματα στην ευαίσθητη περιοχή τους.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ