4 “υγιεινές” τροφές με περισσότερη περιεκτικότητα σε νάτριο από μια σακούλα πατατάκια!

Bag of potato crisps

Το σώμα μας χρειάζεται νάτριο , αλλά δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι οι περισσότεροι από μας παίρνουν πάρα πολύ από αυτό.

1

Σύμφωνα με τα τελευταία στατιστικά στοιχεία από το American Heart Association , η μέση ημερήσια πρόσληψη νατρίου σε αυτή τη χώρα είναι 3.600 milligrams – υπερδιπλάσια από αυτή που συνιστά ο σύλλογος και είναι 1.500 χιλιοστόγραμμα max .

Αλλά αποφεύγοντας αλατισμένους ξηρούς καρπούς και πατατάκια μπορεί να μην είναι αρκετό για να σας επαναφέρουν στη συνιστώμενη ποσότητα , δεδομένου ότι υπάρχουν τόσες πολλές ύπουλες βόμβες αλάτιου εκεί έξω .

Απλά κοιτάξτε αυτά τα φαινομενικά υγιεινά τρόφιμα – όλα περιέχουν περισσότερο από 255 χιλιοστόγραμμα νατρίου , το οποίο είναι το ποσό που θα βρείτε σε 1 ½ σακούλα κλασικά πατατάκια.

 1/2 φλιτζάνι άπαχο τυρί cottage

2

 

 

Περιέχει 250 milligrams νάτριο κι αν δεν είστε προσεκτικοί είναι πολύ πιθανό να καταναλώσετε παραπάνω από 1/2 φλυτζάνι.

 1/2 πίτα ολικής άλεσης

3

Οι πίτες ολικής άλεσης ειναι πολύ υγιεινές και μπορούν να είναι μια καλή πηγή φυτικών ινών. Αλλά έχουν επίσης μια βαριά δόση νατρίου : 284 milligrams σε μισή μόλις πίτα.

 

Ένα Veggie Burger

5

Αν και τα ακριβή στατιστικά στοιχεία , φυσικά, θα ποικίλλουν από μάρκα σε μάρκα , το Υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ λέει ότι ένα veggie burger patty τείνει να έχει περίπου 398 milligrams νατρίου κι αυτό πριν να εξετάσει ακόμη και το σύνολο του άλατος στο ψωμί.

1/2 φλιτζάνι σάλτσα ντομάτας σε κονσέρβα

6

 

 

 

Η σάλτσα ντομάτας έχει αρετές, περιέχει λυκοπένιο, για παράδειγμα , ένα καροτενοειδές που έχει συνδεθεί με τη μείωση του κίνδυνου καρδιακής νόσου και ορισμένων τύπων καρκίνου.

Αλλά πρέπει να την τρώτε με μέτρο δεδομένου ότι κάθε ½ φλιτζάνι συσκευασίας περιέχει 642 milligrams νατρίου .

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ