Απολαυστική μους σοκολάτα με γιαούρτι

Την μους σοκολάτα την αγαπούν μικροί και μεγάλοι και τρώγεται όλες τις ώρες της ημέρας . Σας παρουσιάζουμε μία ξεχωριστή συνταγή με γιαούρτι και χωρίς επιπλέον ζάχαρη .

Υλικά
για την κρέμα
1 κουβερτούρα (170 γρ.)
70 ml. γάλα φρέσκο
70 ml. κρέμα γάλακτος
100 gr. γιαούρτι στραγγιστό
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

Εκτέλεση
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος, σε σφιχτή σαντιγύ με το εκχύλισμα βανίλιας.
Βάζουμε το γάλα να πάρει μια βράση και σπάμε την κουβερτούρα σε ένα μπωλ.
Περιχύνουμε την κουβερτούρα και την ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να λιώσει. Στη συνέχεια την αφήνουμε 5 λεπτά να πέσει η θερμοκρασία.
Τέλος προσθέτουμε το γιαούρτι και την κρέμα γάλακτός, ανακατεύοντας μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά σε ένα βελούδινο μείγμα.
Μοιράζουμε σε 4 ποτηράκια και βάζουμε την μους να παγώσει για 1 ώρα στο ψυγείο.

Συμβουλή :
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αντί για κρέμα γάλακτος, κρέμα καρύδας ή φυτική κρέμα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ