Τι πρέπει να προσέχουν οι άνδρες με … “κυρτό” πέος

Οι άνδρες με «κυρτό» πέος αντιμετωπίζουν σημαντικά αυξημένο κίνδυνο να αναπτύξουν διάφορες μορφές καρκίνου, σύμφωνα με έρευνα της Αμερικανικής Εταιρείας Αναπαραγωγικής Ιατρικής, η οποία «μελέτησε» περισσότερους από 1,5 εκατομμύρια άνδρες. Το «κυρτό» πέος είναι αποτέλεσμα της νόσου Περονί, το οποίο προκαλεί «κλίση» όταν υπάρχει στύση και το οποίο συνήθως εμφανίζεται σε ηλικίες άνω των 40 ετών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που συνέλεξε το κολέγιο Baylor, στο Χιούστον, οι άνδρες που έχουν διαγνωσθεί με αυτό το σύνδρομο έχουν 40% μεγαλύτερο κίνδυνο για καρκίνο των όρχεων, 29% μεγαλύτερο κίνδυνο για μελάνωμα και 40% μεγαλύτερο κίνδυνο για καρκίνο του στομάχου. Η ομάδα πίσω από την έρευνα δήλωσε ότι οι άνδρες με Περονί πρέπει να παρακολουθούνται στενά για καρκίνο σε μια προσπάθεια να προλάβουν οποιαδήποτε εξέλιξη νωρίς.

Ωστόσο, οι Βρετανοί δήλωσαν ότι χρειάζεται περαιτέρω έρευνα για να δικαιολογήσουν την ευρεία κλίμακα διαλογής ρουτίνας. Ο Δρ. Alexander Pastuszak, ο οποίος ήταν επικεφαλής της μελέτης, δήλωσε: «Ενώ, το γονίδιο που συμβάλλει στην κύρτωση, είναι σημαντικό στον κύκλο ζωής και αναπαραγωγής αυτών των ασθενών, η σύνδεσή του με άλλες διαταραχές υποδηλώνει ότι αυτοί οι άνδρες πρέπει να παρακολουθούνται για την ανάπτυξη αυτών των διαταραχών, πιο συχνά σε αντίθεση το υπόλοιπο πληθυσμό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ