Οι ειδικοί συστήνουν φαγητό με παρέα και όχι μόνοι, γιατί;

Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε από το επιστημονικό περιοδικό Obesity research & Clinical Practice, το να καθόμαστε μόνοι μας για φαγητό μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες για την υγεία μας.

Η μελέτη διαπίστωσε πως όσοι έτρωγαν μόνοι τους 2 φορές την ημέρα ήταν πιο επιρρεπείς στο να εμφανίσουν υψηλή χοληστερόλη, υψηλή αρτηριακή πίεση και συμπτώματα που προμηνύουν το διαβήτη σε σύγκριση με άτομα που έτρωγαν μαζί με άλλους και των οποίων οι τιμές στα παραπάνω ήταν σημαντικά χαμηλότερες.

Η έρευνα που εξέτασε τον τρόπο διατροφής 7,725 αντρών από τη Βόρεια Κορέα απέδειξε ότι όσοι γευμάτιζαν μόνοι είχαν 45% μεγαλύτερες πιθανότητες να γίνουν παχύσαρκοι ενώ το ρίσκο να αποκτήσουν μεταβολικό σύνδρομο ήταν κατά 64% αυξημένο. Παράλληλα με αυτή την έρευνα όμως ήρθαν στο φως και άλλα ενδιαφέροντα στοιχεία σχετικά με τις διατροφικές μας συνήθειες και την υγεία μας.

Σύμφωνα με την Annalijn Conklin, αναπληρώτρια καθηγήτρια φαρμακευτικών επιστημών στο Πανεπιστήμιο British Columbia, το κοινωνικο και οικονομικό status του καθενός, καθώς και ο τρόπος ζωής παίζουν κυρίαρχο ρόλο. Για την ακρίβεια δήλωσε: «Οι άντρες που δεν είναι παντρεμένοι και έχουν τη συνήθεια να τρώνε μόνοι τους, είχαν ακόμα χειρότερα αποτελέσματα στις εξετάσεις τους και αυτό δείχνει πόσο σχετίζονται οι κοινωνικές μας σχέσεις με την ποιότητα της διατροφής μας».

«Επιπλέον, αυτά που μας αγχώνουν στη ζωή, αλλά και η έλλειψη ύπνου, παίζουν ρόλο και έχει σημειωθεί οτι επηρεάζουν το μεταβολισμό μας», συμπλήρωσε η Dr. Conklin.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ