Πως δεν θα φθαρεί η σχέση σας από το χρόνο

Συγκεντρώσαμε μερικές συμβουλές από ψυχολόγους, ειδικούς σχέσεων και ερευνητές οι οποίες, κατά πάσα πιθανότητα, θα σας φανούν πολύ χρήσιμες αν θέλετε να κάνετε τη σχέση σας να αντέξει στο χρόνο….

Να μοιράζεστε τις δουλειές του σπιτιού

Μια κουβέντα είναι αυτό θα σκεφτείτε, αλλά είναι πολύ σημαντικό να βρείτε με το σύντροφο σας μια ισορροπία στη φροντίδα του σπιτιού προκειμένου να μη γίνεται αιτία για τσακωμούς. Σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση της εταιρείας ερευνών Pew Research, το να μοιράζεστε τις δουλειές είναι τρίτο στη λίστα με τα 9 χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει ένα πετυχημένος γάμος (το πρώτο είναι η απιστία και το δεύτερο το καλό σεξ). Και αυτό ακριβώς μπορείτε να πείτε την επόμενη φορά που ο σύντροφός σας θα γκρινιάξει που πρέπει να απλώσει τα ρούχα.

Ποστάρετε λιγότερο στα social media

Ναι προφανώς θέλετε να μοιραστείτε με όλο τον κόσμο (ή τουλάχιστον με τους 752 φίλους σας) την αγάπη που τρέφετε στο σύντροφό σας, αλλά σύμφωνα με έρευνα του Haverford, οι πολλές φωτογραφίες και εκδηλώσεις αγάπης σε Facebook και Instagram είναι είναι ένδειξη ανασφάλειας και ανάγκης για επιβεβαίωση της σχέσης. Αν έχετε παρατηρήσει ότι τελευταία είτε εσείς, είτε ο σύντροφός σας κάνετε oversharing της ζωής σας, μάλλον πρέπει να αναζητήσετε και να συζητήσετε τις πραγματικές αιτίες του προβλήματος.

Να δοκιμάζετε καινούρια πράγματα

Επειδή, απλά και όμορφα, το να βιώνετε νέες εμπειρίες με το σύντροφό σας είναι πηγή ευτυχίας. Οι νέες εμπειρίες ενεργοποιούν το σύστημα ανταπόδοσης του εγκεφάλου, απελευθερώνοντας χημικές ουσίες που λειτουργούν σαν νευροδιαβιβαστές όπως η σεροτονίνη, η ντοπαμίνη και η νορεπινεφρίνη. Να γιατί τα βράδια στον καναπέ, όσο χαλαρωτικά κι αν είναι, πρέπει να είναι η εξαίρεση και όχι ο κανόνας!

Να λέτε «ευχαριστώ»

Μια λέξη που μπορεί να κάνει τεράστια διαφορά την οποία όσο περνάει ο καιρός και γνωρίζουμε καλύτερα τον άνθρωπο που έχουμε απέναντί μας, τόσο μειώνεται η συχνότητα που τη  χρησιμοποιούμε. Παρόλα αυτά είναι καταλύτης ο ακρογωνιαίος λίθος αν θέλουμε να δείξουμε στο σύντροφό μας την εκτίμηση μας (σε κανένα δεν αρέσει να τον θεωρούν δεδομένο). Έρευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Personal Relationships διαπίστωσε ότι η ευγνωμοσύνη και η εκτίμηση είναι το κλειδί για έναν ευτυχισμένο και πετυχημένο γάμο και ένα «ευχαριστώ» είναι αρκετό για να την εκφράσετε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ