Χρήσιμες συμβουλές για να απαλλαγείτε από τη σκόνη στο σπίτι

Η σκόνη στο σπίτι είναι ένα πρόβλημα που εμφανίζεται όλες τις εποχές του χρόνου. Ακόμη, και αν σκουπίσετε το σημείο που έχει σκόνη, μπορεί να εμφανιστεί και πάλι μέσα σε λίγες ώρες ή την επόμενη μέρα.

Υπάρχουν μερικοί τρόποι, για να κρατάτε το σπίτι σας για περισσότερες μέρες καθαρό χωρίς σκόνη. Δείτε παρακάτω κάποιους από αυτούς…

  1. Φροντίστε να κλείνετε καλά όλα τα παράθυρα και τις πόρτες σας. Με αυτό τον τρόπο δεν περνάει από τις τρύπες σκόνη και αέρας. Το ιδανικό είναι να προμηθευτείτε τα ειδικά aerostop και να τα τοποθετήσετε στα σημεία που τα χρειάζονται.
  2. Μην αμελείτε να τινάζετε, τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα, τα μαξιλάρια του καναπέ καθώς και αν τυχόν έχετε ριχτάρια πάνω σε αυτόν. Πάνω σε αυτά συγκεντρώνεται μεγάλη ποσότητα σκόνης η οποία τις περισσότερες φορές δεν φαίνεται.
  3. Καθαρίζετε ανά τακτά χρονικά διαστήματα τα φίλτρα του κλιματιστικού καθώς αυτό ανακυκλώνει τον αέρα μέσα στο σπίτι και μαζί τη σκόνη που υπάρχει σε αυτό.
  4. Μια πολύ καλή λύση για να παγιδεύσετε τη σκόνη είναι τα πανάκια με μικροίνες. Το υλικό τους σας βοηθάει να συγκεντρώνεται γρήγορα τη σκόνη χωρίς να την σκορπάτε στον αέρα όταν καθαρίζετε.

Φτιάξτε το δικό σας καθαριστικό

Για να ξεσκονίσετε όλα τα έπιπλα του σπιτιού (σε περίπτωση που δεν έχετε baby oil) φτιάξε ένα υπέροχο φυσικό καθαριστικό που βοηθάει στη μη συσσώρευση της σκόνης ανακατεύοντας 2 κ.σ. ελαιόλαδο, 1/2 κ.σ. αιθέριο έλαιο λεμονιού, 1/4 φλ. λευκό ξίδι, 2 φλ. νερό. Βάλτε όλα τα υλικά μέσα σε ένα μπουκαλάκι σπρέι και ξεσκονίστε ψεκάζοντας το πανάκι σας.