Πως θα αντιμετωπίσετε τα θολά τζάμια στο αυτοκίνητο;

Χαμηλές θερμοκρασίες και αυτοκίνητο: Ο συνδυασμός αυτός δεν προμηνύει ομαλό και ευχάριστο ξεκίνημα της ημέρας. Ένας από τους μεγαλύτερους μπελάδες είναι τα θολά τζάμια και η παγωμένη κλειδαριά – όταν μάλιστα ο πάγος φτάσει μέχρι τα λάστιχα και φράξει την πόρτα, ε, τότε η κατάσταση είναι για γερά νεύρα!

Για να μην σας ταλαιπωρούν τα θολά τζάμια κάθε πρωί, ακολουθήστε τις παρακάτω δοκιμασμένες συμβουλές.

Πάγος στα παράθυρα

Τι να κάνετε: Αναμείξτε ξίδι με νερό (φτιάξτε ένα μείγμα με αναλογία 3:1) και ψεκάστε το στα παγωμένα παράθυρα για να καθαρίσουν.

Παγωμένη κλειδαριά

Τι να κάνετε: Ένας εύκολος τρόπος είναι να χρησιμοποιήσετε ένα απολυμαντικό χεριών. Το αλκοόλ που περιέχει θα απομακρύνει τον πάγο και θα σας επιτρέψει να ξεκλειδώσετε το αυτοκίνητό σας. Απλά ρίξτε μερικές σταγόνες απολυμαντικό χεριών στο κλειδί σας ή στην κλειδαριά.

Παγωμένες πόρτες

Τι να κάνετε: Για να μην παγώσουν τα λάστιχα στις πόρτες σας ψεκάστε τα με μαγειρικό σπρέι (θα το βρείτε σε όλα τα σούπερ μάρκετ) και τρίψτε το με ένα κομμάτι χαρτί κουζίνας.

Θολά τζάμια

Τι να κάνετε: Για να μην σας ταλαιπωρούν τα θολά τζάμια τώρα το χειμώνα, κλείστε σε ένα κομμάτι ύφασμα ή σε μια παλιά κάλτσα άμμο γάτας και βάλτε το κάτω από το κάθισμα του οδηγού. Η άμμος θα τραβά την υγρασία και το πρόβλημα θα λυθεί ή έστω θα είναι πολύ μικρότερο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ