Οδηγός για Πασχαλινούς ταξιδευτές

Το Πάσχα πλησιάζει και εσείς αποφασίσατε να το περάσετε στο δικό σας ξεχωριστό μέρος; Το πρώτο βήμα είναι να διαλέξετε το μέρος που επιθυμείτε να ταξιδέψετε, το δεύτερο τις ανάλογες ημερομηνίες και το τρίτο να τις κλείσετε. Αν λοιπόν, βρίσκεστε ήδη στο τρίτο βήμα, έχω να σας προτείνω κάποια tips με σκοπό να γίνουν αυτές οι μέρες των διακοπών και των γιορτών ακόμα πιο όμορφες.

Επειδή λοιπόν το Πάσχα φέτος πέφτει τέλη Απριλίου, αν είστε κοντά σε θάλασσα, σίγουρα προτείνω να κάνετε το πρώτο σας μπάνιο για το 2019 και να χαλαρώσετε σε μια ξαπλώστρα. Αλλά ακόμα και εάν είστε κοντά σε βουνό, βγείτε μία βόλτα και θαυμάστε τα υπέροχα χρώματα της Άνοιξης.

Για τον λόγο αυτό μην ξεχάσετε να πάρετε καπέλο, γυαλιά ηλίου και αντηλιακό, καθώς o ήλιος καίει όλον το χρόνο.

Ταξιδέψτε ελαφριά

Το χειρότερο όταν πάτε διακοπές είναι να ταξιδεύετε με βάρος και να πρέπει να κουβαλάτε μεγάλες βαλίτσες σε όλη τη διαδρομή από και προς το μέρος διαμονής σας. Ξεφορτωθείτε λοιπόν το περιττό βάρος και τα περιττά πράγματα από τη βαλίτσα και προσφέρετε στον εαυτό σας ξεκούραστες διακοπές. Προτιμήστε ένα σακίδιο πλάτης με μεγάλη περιεκτικότητα και μία μικρή βαλίτσα. Τυλίξτε και μη διπλώσετε τα ρούχα σας. Επιλέξτε μόνο τα απαραίτητα. Με άλλα λόγια, καθημερινά και άνετα ρούχα, πιτζάμες, δύο με τρία ζευγάρια παπούτσια, κοντομάνικα και μακρυμάνικα μπλουζάκια, ζακέτα ή μπουφάν (ανάλογα το μέρος) και επίσημη ένδυση για το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου.

Σνακ για τον δρόμο

Φυσικά και δεν έχει σημασία μόνο ο προορισμός, αλλά και το ταξίδι. Για αυτό φροντίστε να μην ψάχνετε φαγητό την τελευταία στιγμή. Προνοήστε να κουβαλήσετε τρόφιμα αλλά και νερό, γλιτώστε τον εαυτό σας από περιττά έξοδα, αλλά και από την αφυδάτωση. Καλό θα ήταν επίσης να έχετε μαζί σας τσίχλες και καραμέλες.

Είδη καθαρισμού

Μην παραλείψετε λοιπόν, να πάρετε χαρτομάντιλα ή χαρτοπετσέτες και υγρά μαντηλάκια ή αντισηπτικό.

Το προσωπικό σας φαρμακείο

Μην ξεχάσετε αν λαμβάνετε κάποια θεραπεία, να πάρετε τα χάπια σας. Αλλά για να έχετε και την σιγουριά ότι θα είστε καλά, προμηθευθείτε πριν φύγετε, αντιπυρετικά, αντισταμινικά, αντιεμετικά και βιταμίνες.

Power bank, ακουστικά και ένα καλό βιβλίο

Το άγχος όταν κλείνει το κινητό από μπαταρία είναι αφόρητο για πολλούς. Αν ανήκετε και εσείς λοιπόν σε αυτήν την κατηγορία, φορτίστε το δικό σας ή αγοράστε ένα νέο Power bank. Επιπλέον, σε όσους αρέσει να ακούνε μουσική όλη μέρα, καλό θα ήταν να έχουν μαζί τους τα ακουστικά τους, για να μην ενοχλούν και τους γύρω τους. Για τους φίλους των βιβλίων, απαραίτητο είναι να πάρουν το βιβλίο τους μαζί. Διαλέξτε ένα που σας καλεί να ανακαλύψετε τις σελίδες του, βρείτε ησυχία και αρχίστε να διαβάζετε.

Λαμπάδα

Ίσως αποτελεί το must have για τις πασχαλινές διακοπές. Αν σκοπεύετε να ευχηθείτε «Χριστός Ανέστη» στην διάρκεια των διακοπών σας, σας προτείνω να μην την αφήσετε στο σπίτι.

Γράψτε την δική σας λίστα με τα must have things, προγραμματίστε τις αγορές σας και ταξιδέψτε χωρίς το άγχος της τελευταίας στιγμής.

Επιμέλεια: Ευαγγελία Περγαντή,

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ