Οι συζητήσεις που δεν πρέπει να κάνεις όταν είσαι μεθυσμένη

Κάποιες συζητήσεις πρέπει να γίνονται. Στο μεταξύ ειδικά αν είσαι σε ένταση, απλά δε μπορείς να κρατήσεις το στόμα σου κλειστό. Πρόσθεσε τώρα σε αυτή την ένταση και τον παράγοντα αλκοόλ. Χαμός. Ναι, μπορεί να θέλεις να χωρίσεις, να εκφραστείς, να είσαι YOLO. Αλλά, σε παρακαλώ, μην το κάνεις όταν είσαι μεθυσμένη.

Υπάρχουν συζητήσεις που πραγματικά δεν πρέπει να κάνεις όταν είσαι μεθυσμένη.
Τη συζήτηση του χωρισμού

Η αρχή και το τέλος μιας σχέσης είναι αποτελέσματα σκέψης και συζήτησης. Ώριμης σκέψης και ακόμα πιο ώριμης συζήτησης. Μπορεί να διεργάζεσαι καιρό τη σχέση σου που έχει πάρει τον κατήφορο, τη ρουτίνα που σας έχει διαλύσει ή εκείνα τα περίεργα μηνύματα που δέχεται αργά το βράδυ. Όπως και να έχει τη συζήτηση δε θα την κάνεις μετά από τρία ποτά. Αφενός γιατί δε θα είσαι ψύχραιμη, αφετέρου γιατί θα αναγκαστείς να δεχτείς τη φροντίδα του αγοριού που μόλις χώρισες αφού κάνεις εμετό.

Τη συζήτηση της αρχής μιας σχέσης
Η αρχή μιας σχέσης είναι λίγο σαν το φαγητό. Αν έχεις όρεξη, θα πέσεις με τα μούτρα. Αν έχετε βγει αρκετά ραντεβού, αλλά όπως και να έχει κάτι σε κρατάει πίσω, αυτό είναι ένα ένστικτο που πρέπει να ακούσεις. Ναι, είναι απόλυτα ΟΚ το να βγήκατε, να ήπιατε παραπάνω, να είναι σε έξαρση οι ορμόνες σου και να τον βλέπεις κάπως πιο cute από ό,τι τον έβλεπες πριν δυο ώρες. Μην το τραβήξεις και μη δώσεις όρκους αιώνιας αγάπης. Πέρασε καλά, κάνε ό,τι γουστάρεις και αν και αύριο συνεχίζεις να θέλεις να πεις τα ίδια ακριβώς πράγματα, να το κάνεις. Απλά όχι απόψε.

Τα κουτσομπολιά του γραφείου
Τα εταιρικά πάρτυ γίνονται για να ξεφτιλιζόμαστε και να ντρεπόμαστε να πάμε στο γραφείο την επόμενη μέρα. Όλοι το ξέρουν αυτό. Σίγουρα μετά από αρκετά σφηνάκια είναι πολύ εύκολο να κάνεις σχόλια και να εκφράσεις πράγματα που με έναν καφέ στο χέρι δε θα έκανες με τίποτα. Αλλά μην το κάνεις ούτε τώρα. Το άθλιο φόρεμα της Ανθής μπορεί να μην είναι τόσο άσχημο όσο το βλέπεις και ποτέ δεν ξέρεις ποιος θα έχει τη διάθεση να της μεταφέρει αύριο τα στυλιστικά σου σχόλια.

Τα ξεκαθαρίσματα με την κολλητή σου
Καμία σχέση δεν πήγε μπροστά με παράπονα που δεν εκφράστηκαν. Ειδικά μια φιλική σχέση είναι γεμάτη τριβές και λίγο σκοτεινές στιγμές. Το να τις συζητήσεις είναι δείγμα ωριμότητας και προσπάθειας να λειτουργήσει όλο αυτό. Μια τέτοια συζήτηση είναι συνήθως πλούσια σε ένταση, δάκρυα και νεύρα. Το να μπει και το αλκοόλ στη μέση δεν είναι καθόλου cool.

Τα σοβαρά ζητήματα στα οποία καλείσαι να πάρεις θέση
Οι άνθρωποι γύρω σου χρειάζονται την άποψή σου σε πράγματα. Πολλά πράγματα. Από την αλλαγή καριέρας που θέλουν να κάνουν, μέχρι μια επένδυση. Οικονομική ή συναισθηματική. Όπως καταλαβαίνεις, η απάντησή σου έχει βάρος. Και δύσκολο κομμάτι είναι ότι δεν ξέρεις και πόσο ακριβώς βάρος. Ας πούμε ότι ο φίλος σου ζητάει την άποψή σου για την απόφαση που πήρε να παραιτηθεί από τη δουλειά του και να ασχοληθεί με το μεγάλο του πάθος, τη φωτογραφία. Ας πούμε ότι εσύ δεν τον βρίσκεις και τόσο ταλαντούχο, αλλά τον αγαπάς πολύ και τον στηρίζεις γιατί στην τελική πολλά πράγματα είναι θέμα εξάσκησης. Υπό κανονικές συνθήκες θα είχες τη διαύγεια να φιλτράρεις πώς ακριβώς να του εκφράσεις ότι δεν ακούγεται πολύ σωστό στα αυτιά σου το να αφήσει τη δουλειά του. Μετά από τρεις τεκίλες, απλά θα στεναχωρήσεις έναν άνθρωπο και ίσως χάσεις και έναν φίλο.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ