Κάντε τις δουλειές του σπιτιού πιο ευχάριστες για το νήπιο

Κάθε ηλικία έχει και τις δικές της δυσκολίες ή ευκολίες και κάθε παιδί έχει τη δική του προσωπικότητα και δεξιότητες. Η νηπιακή είναι η ηλικία όπου τα παιδιά αρχίζουν να αντιλαμβάνονται τη θέση τους στο σπίτι, έχουν πιο πλούσιο λεξιλόγιο και μπορούν να συμβάλουν στις δουλειές του σπιτιού.

Μπορεί να στρώσει το κρεβάτι του. Θα πάρει χρόνο μέχρι να το καταφέρει εντελώς μόνο του, αλλά με τη βοήθεια της μαμάς, ισιώνει κάθε πλευρά του κρεβατιού, τραβάει το σεντόνι μέχρι πάνω, μετά την κουβέρτα ή το πάπλωμα. Δεν χρειάζεται να το κάνει τέλεια. Και μόνο η προσπάθεια το κάνει να νιώθει σημαντικό.

Επιβράβευση με οργανόγραμμα. Κάθε παιδί έχει τη δική του μέθοδο μάθησης. Μπορείτε να φτιάξετε μαζί ένα πρόγραμμα με τις δουλειές και να του δίνετε να συλλέγει αυτοκόλλητα κάθε φορά που ολοκληρώνει μία.

Κάντε τη διαδικασία πιο ευχάριστη ανοίγοντας τη μουσική. Όταν κάνει μία δουλειά με μουσική και χορό, δεν την βλέπει πια σαν αγγαρεία και το κάνει με μεγαλύτερη όρεξη. Μπορείτε να βάλετε τραγούδια σαν χρόνο ώστε να δώσετε προθεσμία στο πότε πρέπει να τελειώσει μία δουλειά.

Κάντε το μαζί. Δείτε το σαν παιχνίδι και διασκέδαση και παίξτε με αυτά που έχετε. Αν το παιδί έχει και παιδικά οικιακά σκεύη, μπορεί να χρησιμοποιήσει τα δικά του για να προσαρμόζεται σιγά σιγά.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ