Δήλωση του Πανελλήνιου Συνδέσμου Νεφροπαθών για την πώληση νεφρών και τη λίστα αναμονής στο Λαϊκό

Σχετικά με δημοσιεύματα για αγγελία όπου  πουλάνε τα νεφρά τους έξω από το «Λαϊκό», θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι επειδή αναφέρεται μέσα σ΄ αυτά  διαμαρτυρία του Πανελλήνιου Συνδέσμου Νεφροπαθών θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι :

Πρόκειται για  αναφορά που είχε κάνει ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Νεφροπαθών σε παλαιότερη διαμαρτυρία του, όμως έχει ήδη αποκατασταθεί μετά την ανακαίνιση του μεταμοσχευτικού κέντρου και πλέον διαθέτει δική του χειρουργική τράπεζα με αποτέλεσμα να διενεργούνται δύο μεταμοσχεύσεις εβδομαδιαίως οπότε η λίστα αναμονής έχει μειωθεί στο ελάχιστο με σχεδόν καθόλου χρόνο αναμονής. Εξάλλου στο Μεταμοσχευτικό Κέντρο του Λαϊκού Νοσοκομείου διενεργείται το 80% του συνόλου των μεταμοσχεύσεων από ζώντες δότες που γίνονται στην Ελλάδα.

Όσον αφορά στην πώληση νεφρών που έχει αναρτηθεί απέναντι από το νοσοκομείο θα θέλαμε να σας πληροφορήσουμε ότι αγοραπωλησίες μοσχευμάτων στην Ελλάδα δεν γίνονταν ποτέ και δεν πρόκειται να γίνουν στο μέλλον. Τέτοια φαινόμενα είναι απόρεια της απελπιστικής οικονομικής κατάστασης που τους έχει φέρει η οικονομική κρίση.

Κυκλώματα δε, που εμφανίζονται κατά καιρούς στο ίντερνετ δεν αφορούν την Ελλάδα και είναι άκρως επικίνδυνα και ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Νεφροπαθών συνιστά στα μέλη του να μην λαμβάνουν στα σοβαρά τέτοιες δημοσιεύσεις ή και να τις καταγγέλουν στις δημόσιες αρχές.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ