12η ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ SPECIAL OLYMPICS ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ, ΤΡΙΤΗ 1 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2015

 

Ξεκίνησαν σήμερα στις 10.00 στο Κλειστό Γυμναστήριο του Δήμου Ηλιούπολης οι αγώνες Καλαθοσφαίρισης των Special Olympics Hellas, στην Αθήνα, στο πλαίσιο της 12ης Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Καλαθοσφαίρισης, με την υποστήριξη της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης.

Την έναρξη της εκδήλωσης κήρυξε ο Δήμαρχος της Ηλιούπολης κύριος Βασίλειος Βαλασόπουλος, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε ο Πρόεδρος των Special Olympics Hellas Πρέσβης ε.τ κύριος Διονύσιος Κοδέλλας, ενώπιον 400 μαθητών της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαιδεύσης του Δήμου. Παρέστη επίσης η Αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού κυρία Αικατερίνη Μαρκουλάκη, η συμβολή της οποίας ήταν καθοριστική για την επιτυχία της εκδήλωσης.

Ο Δήμαρχος κύριος Βαλασόπουλος υπογράμμισε τη σημασία τέτοιων εκδηλώσεων που φέρνουν σε επαφή το ευρύ κοινό με τα άτομα με αναπηρία  και διαβεβαίωσε για την αμέριστη υποστήριξη του Δήμου Ηλιούπολης σε κάθε προσπάθεια και δράση των Special Olympics Hellas.

Ο Πρόεδρος των Special Olympics Hellas  Πρέσβης ε.τ κύριος Διονύσιος Κοδέλλας ευχαρίστησε το Δήμαρχο Ηλιούπολης για την άμεση ανταπόκρισή του στο αίτημα για την παραχώρηση του γηπέδου, καθώς και για την υποστήριξή του, σε δύσκολους καιρούς και για τη συνεργασία του και τη συμβολή του στην προσπάθεια διάδωσης της φιλοσοφίας και της αποστολής του κινήματος των Special Olympics. O κύριος Κοδέλλας τόνισε επίσης  ότι η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Καλαθοσφαίρισης είναι ένας θεσμός στον οποίο συμμετέχουν 35 χώρες της Ευρώπης, με 18.500 αθλητές, με και χωρίς αναπηρία, να γιορτάζουν μαζί τη χαρά που προσφέρει ο αθλητισμός.

Μετά την παρουσιάση των Ομάδων των Special Olympics Hellas, της Αθλητικής Ενωσης Αστυνομικών Ελλάδος και των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων Basket City και Ζαχαρόγιαννης, ακολούθησαν φιλικοί αγώνες και αγώνες Unified, που επιβεβαίωσαν, έμπρακτα για ακόμη μια φορά ότι ο αθλητισμός ενώνει.

Ιδιαίτερα χειροκροτήθηκε η Ομάδα Ρυθμικής Γυμναστικής Special Olympics η οποία έκανε μια εξαιρετική εμφάνιση κατά τη διάρκεια των διαλειμάτων, ενώ τις καλύτερες εντυπώσεις, άφησε επίσης ενώ το Τμήμα Φυσιοθεραπείας του ΙΕΚ Ειδικής Αγωγής Αγ. Παρασκευής.

Το ραντεβού ανανεώνεται για αύριο Τετάρτη, 2 Δεκεμβρίου, στις 10.00 στον ίδιο χώρο με αγώνες επίδειξης 3Χ3 και στις 15.00 με αγώνες Unified με την Oμάδα Kαλαθοσφαίρισης της Βουλής των Ελλήνων. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ