Μυρμήγκια…ποτέ ξανά στο σπίτι σας

Μπορεί η έλευση της Άνοιξης να έχει τα καλά της από πλευράς καιρού, αλλά μαζί με αυτή έρχονται σε διάφορα σημεία του σπιτιού, τα κατά τα άλλα συμπαθέστατα μυρμηγκάκια. Ιδιαίτερα αν το σπίτι δεν είναι καινούργιο το πρόβλημα γίνεται ακόμη μεγαλύτερο. Παρακάτω θα δούμε τρόπους πρόληψης αλλά και αντιμετώπισης της δυσάρεστης αυτής κατάστασης.

1. Φροντίστε να μην δίνετε στα μυρμήγκια λόγους για να σας επισκεφτούν. Καθαρίστε καλά μετά τα γεύματα και μην αφήνετε ψίχουλα πουθενά, ούτε στο τραπέζι ούτε στις επιφάνειες κοπής.

2. Μην αφήνετε τα σκουπίδια να συσσωρεύονται. Καλό θα ήταν να τα πετάτε κάθε μέρα και να μην τα αφήνετε να στοιβάζονται σε χώρους όπως η βεράντα.

3. Μην ξεχνάτε να τυλίγετε προσεκτικά όλα τα τρόφιμα που αποθηκεύετε στα ντουλάπια της κουζίνας, χωρίς να αφήνετε υπολείμματα ή ανοιχτές σακούλες.

4. Τα μυρμήγκια δεν πεινάνε απλώς αλλά διψάνε επίσης, οπότε φροντίστε να μην τους δώσετε την ευκαιρία να ξεδιψάσουν. Έτσι καλό θα ήταν να αποφεύγετε να αφήνετε στο νεροχύτη άπλυτα τάπερ ή μπολ γεμάτα με νερό.

5. Εντοπίστε πιθανές ρωγμές στο σπίτι και φροντίστε να τις κλείσετε αμέσως. Μία εύκολη και οικονομική λύση είναι η σιλικόνη.

6. Σημαντικό είναι να ξέρετε ότι στα μυρμήγκια δεν αρέσουν κάποιες μυρωδιές. Έτσι αν δείτε μυρμήγκια σε κάποια γωνιά μέσα στο σπίτι καλό θα ήταν να ρίξετε λίγους κόκκους από πάπρικα, κανέλα, ναφθαλίνη, ή καπνό από τσιγάρο στα σημεία αυτά. Αν πάλι έχετε δει τα μυρμήγκια να πλησιάζουν…επικίνδυνα το σπίτι σας, τοποθετήστε ρίγανη ή μαγειρική σόδα στις εξώπορτες και στα παράθυρα και δεν έχετε να φοβηθείτε τίποτα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ