7 κόλπα για να καθαρίσεις το σπίτι γρηγορότερα!

Ο καθαρισμός του σπιτιού σας φαίνεται αγγαρεία που σας παίρνει ώρες για να ολοκληρωθεί; Απορείτε πως οι επαγγελματίες του καθαρισμού τελειώνουν γρήγορα και το κάνουν να φαίνεται παιχνιδάκι;

Δείτε εδώ 7 «άκρως απόρρητα» μυστικά που μας χάρισαν οι επαγγελματίες:

# 1 Απομεινάρια από σαπούνι

Είναι πραγματικά μια δουλειά που απαιτεί χρόνο και υπομονή. Το τρίβεται με το σφουγγάρι ξανά και ξανά και δεν βλέπετε να γίνεται τίποτα; Ξύστε το με ένα πλαστικό μαχαίρι! Θα πάρει το μισό χρόνο που θα χρειαζόταν για να το τρίψετε με το σφουγγάρι. Για να μην ξαναμαζευτούν πάλι, χρησιμοποιείται υγρό σαπούνι ή τζελ. Θα σας σώσει από το τρίψιμο θα εξακολουθήσετε να είστε πεντακάθαρες!

# 2 Σκόνη

Τα πανιά απομακρύνουν τη σκόνη αλλά μπορείτε να γλυτώσετε αρκετό χρόνο χρησιμοποιώντας φτερό ξεσκονίσματος! Κάτι ήξεραν οι μανάδες μας που δεν το αποχωρίζονταν ποτέ. Είναι πραγματικά αποτελεσματικά – ειδικά για τον καθαρισμό των παντζουριών, των κάδρων και γενικά των δυσπρόσιτων περιοχών. Είναι επίσης εξαιρετικά για ένα γρήγορο ξεσκόνισμα της τελευταίας στιγμής… πριν μπει η πεθερά στο σπίτι.

# 3 Ανοξείδωτα

Ενώ τα ανοξείδωτα είναι όμορφα και δίνουν ξεχωριστή λάμψη στο χώρο, είναι πολύ εύκολο να θολώσουν από δαχτυλιές και να γεμίσουν ανεπιθύμητα σημάδια. Ένας εύκολος τρόπος για να τα καθαρίσετε και να τα διατηρήσετε καθαρά είναι ρίξετε ορυκτέλαιο σε ένα πανί και να περάσετε τα ανοξείδωτα σας, τους νεροχύτες και άλλες παρόμοιες επιφάνειες. Το ορυκτέλαιο απωθεί το νερό και αυξάνει την αντίσταση στα κολλώδη υλικά που επικάθονται στο χάλυβα. Έτσι καθαρίζουν αφενός αλλά διατηρούνται και καθαρά για μεγαλύτερο διάστημα.

# 4 Μυρωδιές

Για να καθαρίσετε γρήγορα έναν δύσοσμο νεροχύτη, καταρχήν βάλτε την τάπα έτσι ώστε να μην απορροφά νερό. Ρίξτε τριμμένη φλούδα λεμονιού ή πορτοκαλιού (πολύ ψιλή) και πάγο μέσα στο νεροχύτη. Γεμίστε τον μισό νεροχύτη με νερό. Αφαιρέστε ελάχιστα την τάπα έτσι ώστε να περνάει λίγο – λίγο το νερό με τις φλούδες.

# 5 Τζάμια

Το χαρτί κουζίνας που χρησιμοποιούμε συνήθως και βοηθάει και πολύ. Αφήνει σημάδια και χρειάζεται να περάσουμε την ίδια επιφάνεια αρκετές φορές. Χρησιμοποιήστε εφημερίδα! Εάν τα παράθυρα σας είναι μικρά, χρησιμοποιήστε την για να καθαρίσετε τη γυάλινη επιφάνεια και να αποφύγετε τις γραμμές. Εάν τα παράθυρα σας είναι ιδιαίτερα μεγάλη, η καλύτερη προσέγγιση είναι να χρησιμοποιήσετε ένα ελαστικό μάκτρο

# 6 Ηλεκτρική σκούπα

Για να καθαρίσετε τα χαλιά σε ελάχιστο χρόνο, χρησιμοποιείστε την κεντρική πρίζα του σπιτιού σας ή μια μεγάλη προέκταση ρεύματος. Έτσι θα γλυτώσετε χρόνο από τη συνεχή σύνδεση – αποσύνδεση της ηλεκτρική σκούπας.

# 7 Μαγική γόμα!

Οι «μαγικές γόμες» θεωρούνται “μαγικές”, επειδή μπορούν να καθαρίσουν σχεδόν κάθε επιφάνεια, από το δάπεδο μέχρι την οροφή. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε laminate, σε κεραμίδι αλλά και σε ξύλο. Μας βοηθούν να απαλλαγούμε από τα πάντα! Από λεκέδες με γράσσο και σημάδια από κραγιόν. Χρησιμοποιώντας τη «μαγική γόμα» μπορεί μερικές φορές να μειώσει δραστικά το χρόνο καθαρισμού, ακόμη και στο μισό!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ