Bότκα στη ντουλάπα και κέτσαπ στα κοσμήματα… Tips για να διατηρείς ρούχα και αξεσουάρ!

Είσαι έτοιμη να μάθεις λοιπόν πως μπορείς να χρησιμοποιήσεις την βότκα στη ντουλάπα σου και την κέτσαπ στα κοσμήματά σου; 

 

1. Ένα δυνατό και αποτελεσματικό πολυκαθαριστικό μπορεί να αφαιρέσει τους λεκέδες από τα ρούχα σου

Όταν αναφερόμαστε ειδικά σε λεκέ από κραγιόν, το αποτέλεσμα είναι καλύτερο από ότι θα περίμενες!

2. Μπορείς να πλύνεις τα μεταξωτά ρούχα σε χλιαρό νερό προσθέτοντας παιδικό σαμπουάν

Γενικά, δεν είναι καλή ιδέα να προσπαθήσεις να πλύνεις ευαίσθητα κομμάτια της γκαρνταρόμπας σου (π.χ. μεταξωτά) μόνη σου στο σπίτι, αλλά εάν το κάνεις προσεκτικά θα τα καταφέρεις χωρίς να προκαλέσεις την παραμικρή ζημιά στο ύφασμα. Πάρε μία λεκάνη στην οποία έχεις προσθέσει λίγο παιδικό σαμπουάν και μούλιασε τα ρούχα για λίγα μόνο λεπτά! Επανέλαβε 2-3 φορές και είσαι έτοιμη!3. Χρησιμοποίησε ένα μωρομάντηλο για να αφαιρέσεις λεκέδες από μακιγιάζ

Εάν το αγαπημένο σου κομμάτι λερώθηκε από κάποιο προϊόν ομορφιάς δεν χρειάζεται να πανικοβληθείς! Προσπάθησε να δράσεις γρήγορα, τρίβοντας απαλά την επιφάνεια.

4. Χρησιμοποίησε μπύρα για να καθαρίσεις τα χρυσά σου κοσμήματα και κέτσαπ για τα ασημένια

Όσο περίεργο και εάν ακούγεται, το συγκεκριμένο τρικ είναι άκρως αποτελεσματικό!
Διάλεξε μία ξανθή μπύρα και τρίψε απαλά την χρυσή επιφάνεια που θέλεις να καθαρίσεις. Εάν πάλι πρόκειται για κόσμημα από ασήμι, τότε πρόσθεσε επάνω στην οδοντόβουρτσά σου λίγη κέτσαπ και τρίψε ελαφρά!5. Πάρε το σαπούνι των πιάτων για να αφαιρέσεις λεκέδες από λάδι και την παιδική πούδρα (ταλκ) για λεκέδες που έπεσαν επάνω σε δέρμα

Έριξες μία τηγανιτή πατάτα επάνω στην μπλούζα σου χθες το βράδυ? Μην ανησυχείς, το μόνο που θα χρειαστείς είναι λίγο σαπούνι για τα πιάτα και ο λεκές θα φύγει αμέσως. Εάν πάλι, η πατάτα σου έκανε μεγαλύτερο ταξίδι και έφτασε στα δερμάτινα μποτάκια σου, τότε λίγη ταλκ θα εξουδετερώσει και αυτόν τον λεκέ!

6. Είναι αληθινές οι πέρλες σου;

Για να βεβαιωθείς, πάρε το αγαπημένο σου κολιέ και βάλτο απέναντι από τον ήλιο. Εάν είναι αληθινές, θα παρατηρήσεις αμέσως μικρές ατέλειες ως προς το χρώμα, ενώ εάν πρόκειται για ψεύτικες, οι πέρλες δεν θα διαφέρουν σε τίποτα η μία με την άλλη.

7. Roll it

Για εξοικονόμηση χώρου τύλιξε τα ρούχα σου αντί να τα διπλώσεις και θα μείνεις έκπληκτη με το πόσο ακόμα θα καταφέρεις να στριμώξεις!

8. Κάνε τα σουέτ παπούτσια σου να δείχνουν σαν καινούργια με ένα απλό βούρτσισμα

Εάν η αγαπημένη σου σουέτ τσάντα / τζάκετ / loafers έχουν στίγματα από την αγάπη που τους δείχνεις, πάρε μία καθαρή οδοντόβουρτσα και βούρτσισε όλη την επιφάνειά τους και θα δεις πως σε λίγα μόνο λεπτά θα δείχνουν σαν καινούργια.

9. Η παντοδύναμη βαζελίνη

Ήξερες πως η βαζελίνη μπορεί να ξεκολλήσει και το πιο επίμονο φερμουάρ, να αφαιρέσει ελαφρούς λεκέδες και να γυαλίσει τα δερμάτινα παπούτσια σου? Τώρα το ξέρεις!

10. Η βότκα έχει αδυναμία στην ντουλάπα σου

Όπως και η βαζελίνη, έτσι και η βότκα μπορεί να λύσει περισσότερα προβλήματα μόδας από όσο φαντάζεσαι. Αναμιγνύοντας λίγη βότκα με νερό, μπορείς να αφαιρέσεις δυσάρεστες μυρωδιές από παλιά ή vintage ρούχα, να καθαρίσεις κοσμήματα που έχουν επάνω πολύτιμες πέτρες ακόμη και να ανανεώσεις τα γυαλιά ηλίου σου.

11. Όπως και εσύ, το λευκό ξύδι σιχαίνεται τους λεκέδες από ιδρώτα

Εάν το πλυντήριο που ετοιμάζεσαι να βάλεις περιέχει μόνο ρούχα γυμναστηρίου, μπορείς να βελτιώσεις τη δυσάρεστη αυτή εμπειρία τρίψε τα ρούχα πριν με λίγο λευκό ξύδι, εστιάζοντας στις επιφάνειες που ίδρωσες περισσότερο. (συνήθως στις μασχάλες και την πλάτη) Ύστερα, προχώρησε κανονικά στην πλύση σου και κάθε ανυπόφορη μυρωδιά θα έχει εξαφανιστεί!

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ