Πότε το μαξιλάρι του ύπνου θεωρείται ακατάλληλο;

Οι παράγοντες που επηρεάζουν τον ύπνο και καθορίζουν κατά πόσο θα είναι καλός, είναι πολλοί. Μεταξύ αυτών και το μαξιλάρι. Έχετε ακούσει τους ειδικούς να τονίζουν πόσο σημαντικό είναι το μαξιλάρι να είναι το σωστό. Και αυτό, έρχονται να επιβεβαιώσουν και σχετικές έρευνες, τονίζοντας ότι το μαξιλάρι καθορίζει πόσο θα ξεκουραστεί ο οργανισμός μας.

Άλλωστε, ένα ακατάλληλο μαξιλάρι μπορεί να προκαλέσει πολλά προβλήματα, μεταξύ άλλων, πονοκέφαλο, πιάσιμο, πόνους στον αυχένα, αλλά και πρόβλημα στην αναπνοή. Αν, λοιπόν, ξυπνώντας έχετε ένα από τα παραπάνω συμπτώματα ή αν δεν έχετε ενέργεια και νιώθετε μία ανεξήγητη κούραση μέσα στη μέρα, ξανασκεφτείτε ότι μπορεί να ευθύνεται γι’ αυτό το μαξιλάρι σας.

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το μαξιλάρι:

Όταν αγοράζετε μαξιλάρι, θα πρέπει να έχετε κατά νου τη στάση που κοιμάστε. Αν για παράδειγμα, κοιμάστε μπρούμυτα, χρειάζεστε ένα πολύ λεπτό μαξιλάρι. Ρωτήστε, λοιπόν, στο κατάστημα που θα το αγοράσετε που ενδείκνυται για την περίπτωση σας.

Μη ντραπείτε, πριν το αγοράσετε, να το δοκιμάσετε. Αν σας κάνει, αν είναι πολύ μαλακό για τα δεδομένα σας ή πολύ σκληρό.

Το λάτεξ είναι ένα υλικό που περιέχεται στα μαξιλάρια και θεωρείται ανθεκτικό στα ακάρεα της σκόνης.

Θα πρέπει να αλλάζετε μαξιλάρι κάθε 18 μήνες το πολύ, για να αποφεύγετε μούχλα, βακτήρια και ακάρεα.

Πρέπει καθημερινά να αερίζετε και να βγάζετε στον ήλιο το μαξιλάρι σας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ